Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξετάζουν παράταση για τα δάνεια Ιρλανδίας και Πορτογαλίας

Εξετάζουν παράταση για τα δάνεια Ιρλανδίας και Πορτογαλίας

Την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Η ευρωζώνη εξετάζει την πιθανότητα να επιμηκύνει την αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει η Πορτογαλία και η Ιρλανδία στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσής τους, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν οι δύο χώρες στις αγορές, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε περισσότερο χρόνο στα τρέχοντα δάνεια εντός του παρόντος προγράμματος”, είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο. “Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων. Αυτό εξετάζουμε και κάτι τέτοιο θα τους έδινε τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους σταδιακά και με λιγότερους κινδύνους”, πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις που γίνονται εντός της ευρωζώνης ανέφεραν ότι οι κυβερνήσεις των χωρών προκρίνουν την μετάθεση της αποπληρωμής των δανείων σε μεταγενέστερη ημερομηνία με σκοπό να επιστρέψουν στις αγορές η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Διαβάστε
Μεσ’ όλα πήραμε και τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ


Καμία αλλαγή στο Μνημόνιο – Λιτότητα και μέτρα μέχρι τέλους στην Ελλάδα

Eurogroup: Έστησαν τον Σιαρλή στη γωνία – “Πείστε μας ότι δεν κάνετε ξέπλυμα χρήματος”


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε