Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εξοργιστικό! Ο Άσαντ διαφημίζει τις… διακοπές στη Συρία [vid]

Εξοργιστικό! Ο Άσαντ διαφημίζει τις… διακοπές στη Συρία [vid]

Ο Αϊλάν είπατε; Και ο Ομράν; Και τα χιλιάδες παιδιά που έχουν σκοτωθεί; Οι εκατομμύρια νεκροί από τον πόλεμο; Οι εκατομμύρια πρόσφυγες; Όχι. Η Συρία είναι ειδυλλιακός προορισμός για να κάνετε τις διακοπές σας!

Ναι ναι καλά διαβάσατε. Το υπουργείο Τουρισμού της Συρίας, το καθεστώς Άσαντ δηλαδή, διαφημίζει σε ένα video σχεδόν δυο λεπτών τις ομορφιές της Συρίας ως τουριστικό προορισμό. Χωρίς να κάνει ΚΑΜΙΑ αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο που συνταράσσει τη χώρα εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Οι εικόνες των παιδιών που σκοτώνονται από τους βομβαρδισμούς (είτε των δυνάμεων του Άσαντ είτε των ανταρτών είτε των τζιχαντιστών), οι εικόνες των παιδιών που πεθαίνουν στη Μεσόγειο όπως ο Αϊλάν, οι εικόνες των παιδιών που σώζονται από έναν βομβαρδισμό, όπως ο Ομράν, δεν υπάρχουν για τον Άσαντ. Όχι, όλα είναι ειδυλλιακά στη Συρία. Γι’ αυτό καλούν τους τουρίστες που ψάχνουν προορισμό για τις διακοπές τους, να πάνε στη Συρία. Όλα είναι ωραία στη Συρία.

Υπάρχουν αχανείς παραλίες με χρυσή άμμο, με χαμογελαστούς ανθρώπους που απολαμβάνουν τον ήλιο και κάνουν θαλάσσια σπορ. Ειδυλλιακό τοπίο. Ο πόλεμος είναι ψέμα μάλλον. Το υπουργείο Τουρισμού της Συρίας που έφτιαξε το video διαφημίζει το θέρετρο Ταρτούς. Εκεί όπου στις αρχές του χρόνου έκαναν επίθεση οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ναι, η Συρία είναι… μάλλον ήταν μια πανέμορφη χώρα με συγκλονιστική ιστορία. Τώρα είναι μια χώρα που σπαράζεται από τον εμφύλιο. Που κάθε μέρα θρηνεί χιλιάδες αθώους πολίτες που σκοτώνονται. Αλλά το υπουργείο Τουρισμού και το καθεστώς Άσαντ βλέπουν μόνο ευκαιρία για… τουρισμό. Ο οποίος – υποστηρίζουν- έχει αυξηθεί 30%.

Όχι δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο. Είναι μια εξοργιστική προπαγάνδα. Είναι ύβρις στη μνήμη όλων εκείνων που έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι ντροπή. Αυτό είναι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε