Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελεύθερος ο Mr. Wikileaks – «Ελπίζω να συνεχίσω» είπε

ΦΩΤΟ REUTERS

Ύστερα από οκτώ βράδια στης… φυλακής τα σίδερα, ο Mr. Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, είναι ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους. «Θα συνεχίσω τη δουλειά μου», τόνισε.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, που τον τελευταίο καιρό έχει… ταράξει τα νερά της διεθνούς διπλωματίας, στήνοντας στον τοίχο τις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις της, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό εις βάρος δυο εθελοντριών, εργαζομένων στο Wikileaks, κατά την παραμονή του στη Σουηδία.

Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε, νωρίτερα, να τον αποφυλακίσει, θέτοντας όμως αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Εκτός από τη χρηματική εγγύηση που κατέβαλε για να αφεθεί ελεύθερος, θα πρέπει να μείνει σε συγκεκριμένο σπίτι στην ανατολική Αγγλία, να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα και να φορά ένα βραχιόλι ηλεκτρονικού εντοπισμού.

«Ελπίζω να συνεχίσω την δουλειά μου και να διακηρύσσω την αθωότητα μου σε αυτό το ζήτημα και να αποκαλύψω τα στοιχεία αυτών των ισχυρισμών», δήλωσε ο Ασάνζ στους δημοσιογράφους, στα σκαλιά του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου.

«Είναι ωραία να αναπνέω τον καθαρό αέρα του Λονδίνου ξανά», πρόσθεσε ο Ασάντ, ευχαριστώντας «όλους τους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που είχαν πίστη σε εμένα, τους δικηγόρους μου γιατί έδωσαν έναν γενναίο και επιτυχή αγώνα», καθώς και όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για την εγγύηση αποφυλάκισής του.

Διαβάστε επίσης
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ασανζ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε