Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Έλληνας μεταδίδει από τη ματωμένη Ουκρανία: “Έβλεπα ανθρώπους στο χορό του Ζαλόγγου”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Έβλεπα γαλήνια πρόσωπα να πηγαίνουν προς το θάνατο και να το ξέρουν. Έπεφταν κάτω από τις σφαίρες και δεν έβγαζαν ούτε ένα κιχ” λέει στο Νewsit ο Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Φραγκάκης ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ακούστε τι μεταδίδει για τις δραματικές ώρες της αιματοχυσίας και του μακελειού.

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη το πολιτικό και διπλωματικό πόκερ για την κατάσταση στην Ουκρανία, όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και προσεύχεται να μη συνεχιστεί το αιματοκύλισμα.

Τι μεταδίδει Έλληνας δημοσιογράφος από την Ουκρανία

Οπως δήλωσε στο Newsit o δημοσιογράφος Νίκος Φραγκάκης, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κίεβο τα τελευταία 20 χρόνια “σήμερα είναι πολύ ήσυχα τα πράγματα, βγήκε ένα ψήφισμα στις 2.30 τα ξημερώματα από το Κοινοβουλιο για να σταματήσουν οι πυροβολισμοί από την πλευρά του κράτους και να σταματήσει το μακελειό γιατί βαίνουν προς μια συμφωνία. Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι κλαίνε τους νεκρούς τους και είναι σε αναμονή για να δουν τι θα γίνει.

Το μοναδικό για αυτή τη χώρα η οποία είναι σοβιοκρατούμενη, εγώ είμαι 20 χρόνια εδώ και ποτέ μου δεν περίμενα, οτι αυτός ο λαός μπορεί να αντιδράσει έτσι. Ενα φαινόμενο μοναδικό. Εχθες το βράδυ έγινε ακόμη κάτι μοναδικό. Κατεβηκε όλος ο κόσμος κάτω από το σπίτι και κάθισε μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα. Ολο το βράδυ, ο κόσμος έκανε καθιστική διαμαρτυρία, δίχως να φωνάζει, δίχως να μιλάει, έκαναν σιωπηλή διαμαρτυρία.

“Πως έζησα το αιματοκύλισμα”

Το σπουδαίο ήταν να βλέπετε τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων που χόρευαν έναν καινούργιο χορό του Ζαλόγγου. Σας λέω ότι δε μπορώ να το πιστέψω οτι τον 21ο αιώνα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Εβλεπα γαλήνια πρόσωπα τα οποία πήγαιναν προς το θάνατο και το ήξεραν. Ανθρωποι ηλικίας από 16 και 17 χρονών μέχρι γιαγιάδε και παππούδες, μέχρι 70 και 80 χρονών.

“Έβλεπα ανθρώπους να χορεύουν έναν νέο χορό του Ζαλόγγου” λέει συγκλονισμένος ο Νίκος Φραγκάκης

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση και αίσθηση είναι οτι οι άνθρωποι έπεφταν κάτω από τις σφαίρες και δεν έβγαζαν ένα κιχ, ένα βογγητό. Δηλαδή, οποιοσδήποτε άνθρωπος δεχτεί μια σφαίρα θα κάνει ένα αχ, ένα βαχ, αυτοί ήταν αποφασισμένοι να πεθάνουν.

Σήμερα το πρωί επίσημα οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι νεκροί είναι 77 ενώ οι τραυματίες 1.100 εκ των οποίων οι 75 είναι πολύ σοβαρά, δηλαδή πολλοί από αυτούς είναι ετοιμοθάνατοι” είπε τέλος ο κύριος Φραγκάκης.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Φραγκάκη στο NewsIt…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ώρα ειρήνης στην Ουκρανία; Έδωσαν τα χέρια Γιανουκόβιτς – αντιπολίτευση

Ολονύχτιο μπρα ντε φερ Γιανουκόβιτς – Ρωσίας για το μέλλον της Ουκρανίας – Χάνει τον έλεγχο της Βουλής ο Ουκρανός πρόεδρος

Η κρίσιμη νύχτα για το μέλλον της Ουκρανίας μετά το λουτρό αίματος! Διαψεύδει η Μόσχα περί πολιτικού ασύλου στον Γιανουκόβιτς

“Πεθαίνω!’ Το τελευταίο μήνυμα νοσοκόμας που δέχθηκε σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή

Πυροβολούν στο ψαχνό! Video σοκ από τη στιγμή που ελεύθεροι σκοπευτές “εκτελούν” διαδηλωτές στο Κίεβο – Δεκάδες οι νεκροί, χάος στην Ουκρανία

Ουκρανία: Η πλατεία Ανεξαρτησίας μέσα απο τα “μάτια” ενός UAV

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία! Πτώματα παντού στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν θάνατο – “Κατεβάζει” φυλακισμένους ο Γιανούκοβιτς

69 χρόνια μετά την Γιάλτα…

“Έσπασε” η εκεχειρία στην Ουκρανία – “Πνίγεται” ξανά στο αίμα η πλατεία Ανεξαρτησίας – Σκληρές εικόνες – ΔΕΙΤΕ LIVE

Αποχωρούν Ουκρανοί αθλητές από το Σότσι!

Κίεβο, πριν και μετά: Μια συγκλονιστική φωτογραφία από την Ουκρανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε