Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιμένουν οι ΗΠΑ στην αποστολή πολεμικών στον Κόλπο παρά τις απειλές του Ιράν

Επιμένουν οι ΗΠΑ στην αποστολή πολεμικών στον Κόλπο παρά τις απειλές του Ιράν

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να στέλνει αεροπλανοφόρα στον Κόλπο, παρά την προειδοποίηση του Ιράν ότι “θα αναλάβει δράση” σε μια τέτοια περίπτωση.

“Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο θα συνεχιστεί, όπως γίνεται επί δεκαετίες”, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή είναι απαραίτητη για τη συνέχιση και την επιχειρησιακή στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τεχεράνη θα αναλάβει δράση, εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο εγκατέλειψε την περιοχή όπου διεξάγονται οι ιρανικές στρατιωτικές ασκήσεις, επιστρέψει στον Κόλπο, μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων IRNA και Fars.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι οι ενέργειες του Ιράν δείχνουν ότι έχει βρεθεί σε αδύναμη θέση.

Το Πεντάγωνο πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει να έρθει σε σύγκρουση με το Ιράν. “Ενδιαφερόμαστε για την ασφαλή πλεύση των πλοίων που διασχίζουν το Στενό του Χορμούζ. Κανείς στην κυβέρνηση αυτή δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση. Είναι σημαντικό να μειώσουμε τη θερμοκρασία”, είπε ο εκπρόσωπος Τζορτζ Λιτλ.

Διαβάστε
Το Ιράν απειλεί με επίθεση σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε