Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Έτσι ένιωσα όταν με αγκάλιασε ο Πάπας – Ο παραμορφωμένος άνθρωπος μιλάει για την ασθένειά του – ΦΩΤΟ

Έτσι ένιωσα όταν με αγκάλιασε ο Πάπας – Ο παραμορφωμένος άνθρωπος μιλάει για την ασθένειά του – ΦΩΤΟ

Ο άνθρωπος με το παραμορφωμένο πρόσωπο γεμάτο όγκους από την σπάνια ασθένεια, τη νευροϊνωμάτωση, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες έσφιξε στην αγκαλιά του ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την ιστορία της ζωής του για πρώτη φορά.

Ο Βίντσιο Ρίβα, από την Βιτσέντσα στην Βόρεια Ιταλία, πάσχει από νευροϊνωμάτωση μια σπάνια γενετική ασθένεια.

Η εικόνα του 53χρονου να εδέχεται το χάδι του Πάπα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο Βίντσιο, μίλησε στην MailOnline, και περιέγραψε όλα όσα ένιωσε στην αγκαλιά του Ποντίφηκα. “Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά που νόμιζα ότι θα σπάσει”, λέει χαρακτηριστικά.

Η αγκαλιά του Πάπα ήταν σαν τον παράδεισο λέει επίσης και τονίζει ότι δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο να μην ανοίξει την αγκαλιά του και να τον κλείσει μέσα. “Δεν είναι μεταδοτικό αυτό που έχω αλλά ο Πάπας δεν το γνώριζε αυτό. Απλά με αγκάλιασε και μου χάΙδεψε όλο το πρόσωπο. Ενιωσα μόνο αγάπη.”



Θυμάται: Κατέβηκε από το πόντιουμ για να δει τους άρρωστους ανθρώπους που ήταν εκεί. Με αγκάλιασε χωρίς να πει κουβέντα. Νόμιζα ότι η καρδιά μου εγκατέλειπε το σώμα μου.

Ο Βίντσιο, συνοδεύτηκε εκεί από την θεία του την Κατερίνα Λότο. Ζει με την αδερφή του την Μορένα 46 ετών έξω από την Βιτσέντσα.

Εχει κάνει ένα σωρό επεμβάσεις στην καρδιά του, στον λαιμό του και στα μάτια του και πολλές φορές υποφέρει από δύσπνοια.

Επίσης έχει ανοικτές πληγές στα πόδια του οι οποίες αιμορραγούν στα ρούχα του και πολλές φορές ξυπνάει καταματωμένος.

Την ίδια πάθηση έχει και η αδελφή του η Μορένα αλλά σε πιο ελαφρά μορφή. Το γονίδιο μετέφερε στα παιδιά της η μητέρα τους η οποία εμφάνισε επίσης τη νευροινωμάτωση αφού έκανε παιδιά.

Μέχρι τα 15 του χρόνια, ο Βίντσιο, ηταν αψεγάδιαστος. Αλλά ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται οι αποκρουστικοί όγκοι.

Τα πόδια του είναι παραμορφωμένα και περπατάει με δυσκολία. Πηγαίνει στην δουλειά με το μηχανάκι αλλά στο Βατικανό πήγε με αναπηρικό καροτσάκι γιατί ήταν μεγάλη η απόσταση για να περπατήσει.

Η μητέρα τους πέθανε στα 81 ενω οι γιατροί έδιναν στον Βίντσιο περιθώριο να ζήσει έως τα 30. Σήμερα είναι 53 ετών!

Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια με τον πατέρα του να ντρέπεται για εκείνον και να τον σταματάει από το σχολείο στα 15 του χρόνια. Τον πήρε μαζί του στην οικοδομή με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Εχει δουλέψει επίσης σε εργοστάσιο κεραμικών, σε ιδρύματα για αναπήρους, του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρό και η πίτσα.

Δεν έχει κάνει ποτέ του σχέση με γυναίκα και του αρέσει να διαβάζει ρομαντικές ιστορίες. Πάντα πηγαίνει στις νοσοκόμες που τον περιποιούνται ένα μπουκέτο λουλούδια

Τον έχουν ταπεινώσει πολλές φορές στον δρόμο, αποκαλώντας τον “ο άνθρωπος ελέφαντας”, ενώ πολλές φορές οι άνθρωποι που τον συναντούν αλλάζουν πεζοδρόμιο.

Μια φορά τον ανάγκασαν να κατέβει από το λεωφορείο.

Δεν μπορούν επίσης να πάνε διακοπές αφού αιμορραγεί καθημερινά και πρέπει να αλλάζονται τα σεντόνια κάθε μέρα.

Τα αδέρφια ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα και με την σύνταξη της θείας τους.

Ευτυχώς στο χωριό του όλοι τον αγαπούν. Όπως λέει: “Αυτοί που με γνωρίζουν πολύ καιρό είναι καλοί μαζί μου. Οι υπόλοιποι είναι αισχροί.”

πηγη: MAILONLINE


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νευροϊνωμάτωση: Η ασθένεια του… γνωστού Κουασιμόδου – Tι είναι και πώς παραμορφώνει τα θύματά της!

Ο Πάπας συγκλόνισε αγκαλιάζοντας έναν παραμορφωμένο άνθρωπο – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε