Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Έτσι θα κυβερνήσω τις πρώτες 60 ημέρες

Έτσι θα κυβερνήσω τις πρώτες 60 ημέρες

Προσπάθησε να κλέψει τις εντυπώσεις. Το έκανε; Θα δείξει. Ο Φρανσουά Ολάντ, κύριος αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές αιφνιδιαστικά προχώρησε στην λεπτομερή παρουσίαση όσων θα κάνει τις πρώτες 60 μέρες της προεδρίας του.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε:

– Πάγωμα των τιμών των καυσίμων για τρεις μήνες
– Περικοπή κατά 30% των αμοιβών των πολιτικών ηγετών της Γαλλίας
– Αύξηση κατά 25% των επιδομάτων πρόνοιας
– και εγγυημένο πάνω από τον πληθωρισμό επιτόκιο για αφορολόγητους καταθετικούς λογαριασμούς για τους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας.

Σε αυτά τα μέτρα είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, όμως τώρα λέει το πότε θα τα εφαρμόσει.

Ο οδικός χάρτης του Ολάντ προβλέπει επίσης την παρουσίαση ενός νόμου για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού σε έκτακτη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης τον Ιουλίου, κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την παρουσίαση του νομοσχεδίου του για την επιβολή φόρου 75% σε ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Ολάντ έχει άλλο έναν «άσο» στο μανίκι του: την πρώην σύντροφό του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Πράγματι, η πρώην υποψήφια πρόεδρος της χώρας εμφανίστηκε στο πλευρό του Ολάντ στην προεκλογική συγκέντρωση της Ρεν, μια πόλη στην οποία η Ρουαγιάλ είχε καταφέρει να αποσπάσει το 63% των ψήφων στις εκλογές του 2007.

Η Ρουαγιάλ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής σε ορισμένες περιοχές αλλά και σε ομάδες πολιτών και η ενεργή συμμετοχή της στην εκστρατεία ενδέχεται να της δώσει νέα πνοή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε