Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Eurovision 2024: Γεμάτο με διαδηλωτές κατά του Ισραήλ το Μάλμε λίγο πριν τον Β ημιτελικό

Eurovision 2024: Γεμάτο με διαδηλωτές κατά του Ισραήλ το Μάλμε λίγο πριν τον Β ημιτελικό
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει επηρεάσει πολύ φέτος, τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με τη συμμετοχή του Ισραήλ να αποτελεί «κόκκινο πανί» και αιτία μεγάλων φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του Reuters, το Μάλμε όπου γίνεται φέτος ο διαγωνισμός της Eurovision έχει γεμίσει με διαδηλωτές κατά του Ισραήλ αλλά και αμέτρητους αστυνομικούς, έτοιμους να παρέμβουν όταν χρειαστεί.

Σήμερα (9/5/24) στις 22.00 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εμφανιστεί και η διαγωνιζόμενη από το Ισραήλ. Έτσι, από νωρίς οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο Μάλμε, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά του Ισραήλ αλλά και καπνογόνα με τα χρώματα της ισραηλινής σημαίας.

Υπενθυμίζεται ότι έγιναν πολλές εκκλήσεις στην EBU, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, να αποκλειστεί το Ισραήλ από τη φετινή διοργάνωση ωστόσο, οι φωνές αυτές δεν εισακούστηκαν με την ερμηνεύτρια Eden Golan να ανεβαίνει απόψε στη σκηνή με το τραγούδι «Hurricane».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EDEN GOLAN (@golaneden)

Ωστόσο, έχει γίνει κάποια τροποποίηση στους στίχους του τραγουδιού το οποίο αρχικά, «φωτογράφιζε» την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις