Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Facebook και Twitter μπλόκαραν το λογαριασμό του Τραμπ! Κατέβασε βίντεο και το YouTube

Τραμπ

Την απόλυτη κατακραυγή γνωρίζει ο Τραμπ μετά τα όσα πρωτοφανή είδαμε στο Καπιτώλιο, με το Facebook και το Twitter να του μπλοκάρει τους λογαριασμούς!

Την αρχή έκανε το Twitter που ανέστειλε το λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ για 12 ώρες, ενώ νωρίτερα αφαίρεσε ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την οποία καλούσε τους οπαδούς του να «θυμούνται για πάντα» αυτή τη μέρα.

Το Twitter μάλιστα απείλησε πως αν ο Τραμπ συνεχίσει το ίδιο «τροπάρι» θα του κλείσει το λογαριασμό μόνιμα.

Μπλοκ και στο Facebook

Ωστόσο σε ανάλογες ενέργειες προχώρησε και το Facebook, που σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό.

Συγκεκριμένα, μπλόκαρε τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα», όπως διευκρίνισε η διαχείριση.

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν βίντεο στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

click4more: Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άλλοι τρεις νεκροί μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της απόσυρσης του βίντεο του προέδρου Τραμπ το οποίο τελικά συμβάλλει στον κίνδυνο να γίνουν βιαιότητες, αντί να τον μειώνει», εξήγησε ο Γκάι Ρόζεν, ένας από τους αντιπροέδρους του Facebook αρμόδιος για την ακεραιότητα της πλατφόρμας.

Το YouTube απέσυρε επίσης αυτό το βίντεο, σύμφωνα με τοThe Verge.

Στη μία από τις επίμαχες γραπτές αναρτήσεις, ο Τραμπ απέδωσε το χάος, τα επεισόδια και την εισβολή στο Καπιτώλιο, μέσα στο οποίο σκοτώθηκε μια γυναίκα, στην «κλοπή» της «ιερής» και «συντριπτικής» νίκης που διατείνεται ότι κατήγαγε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις