Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άλλοι τρεις νεκροί μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άλλοι τρεις νεκροί μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας νεκροί μετά την πιο μελανή μέρα στην ιστορία των ΗΠΑ και την εισβολή στο Καπιτώλιο. Παρατείνεται για 15 μέρες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ 14 μέρες πριν τελειώσει η θητεία του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτός από χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως τον αποκαλούν σχεδόν όλοι πλέον, αποδεικνύεται και μοιραίος για τέσσερις πολίτες. Άλλοι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Μετά τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της εξαιτίας πυροβολισμού που δέχτηκε μέσα στο Καπιτώλιο, κατά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσινγκτον.

Click4more Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο Τραμπ «υπέγραψε» μια από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας των ΗΠΑ

Οι τρεις νέοι θάνατοι προέκυψαν από ιατρικές επιπλοκές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Τζ. Κόντι.

Οι τελευταίοι τρεις νεκροί δεν είχαν τραυματιστεί μέσα στο Καπιτώλιο, αλλά στα επεισόδια που έγιναν έξω από αυτό κατά τη διάρκεια των τρομακτικών στιγμών που έζησαν οι ΗΠΑ πριν από μερικές ώρες.

Συνολικά, οι νεκροί από τη “μαύρη μέρα” στην ιστορία των ΗΠΑ, είναι τέσσερις. Η οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο κι άλλοι τρεις, ένας άνδρας και δυο γυναίκες, που τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια. 14 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί επίσης. 

 

 

Ο Κόντι ανέφερε επιπλέον ότι αστυνομικός της φρουράς του Καπιτωλίου έριξε τη σφαίρα η οποία τραυμάτισε γυναίκα η οποία υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος, αναφέροντας ότι εκκρεμεί η ενημέρωση των συγγενών της.

Συλλήψεις και.. μολότοφ παντού!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, 52 ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο. Οι 47 από τις 52 συλλήψεις έγιναν εξαιτίας της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μετά τις 18:00 χθες, με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου.

Αρκετά άλλα άτομα συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου και κατασχέθηκε φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ μολότοφ.

Παράλληλα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο 

Το πρώτο θύμα της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο ήταν μια γυναίκα που δέχτηκε πυροβολισμό στο στήθος. Η γυναίκα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας και δέχτηκε τον πυροβολισμό από αστυνομικό της φρουράς του Καπιτωλίου.

Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της μητροπολιτικής αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσινγκτον.

«Ναι, η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε (νεκρή) σε νοσοκομείο της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Αλέινα Γκερτς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς ακόμη διενεργείται έρευνα.

Οι εικόνες από τη στιγμή του θανάσιμου όπως αποδείχθηκε τελικά τραυματισμού της γυναίκας από πυροβολισμό μέσα στο Καπιτώλιο προκαλούν σοκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις