Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φύγετε από τη Γάζα! Νέες “εκκλήσεις” του ισραηλινού στρατού

Φύγετε από τη Γάζα! Νέες “εκκλήσεις” του ισραηλινού στρατού

Να αφήσουν τα σπίτια τους γιατί θα γίνουν στόχοι αεροπορικών βομβαρδισμών, προειδοποίησε το Ισραήλ 100.000 κατοίκους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αφού η εκεχειρία που πρότεινε η Αίγυπτος κατέληξε όπως και όλες οι υπόλοιπες: στα σκουπίδια.

“Σχεδόν 100.000 άνθρωποι έλαβαν μηνύματα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ενώ κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις και σύντομα γραπτά μηνύματα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει για ένατη ημέρα σήμερα την επιχείρηση Protective Edge, έχει προειδοποιήσει πως θα εντείνει τους βομβαρδισμούς οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 204 Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.





Άλλωστε, στη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισε τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς. Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στην πόλη της Γάζας το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ. Εκείνη την ώρα το σπίτι το οποίο ήταν άδειο, όπως κι το σπίτι του Μπάσεμ Νάιμ.

Οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια (βόρεια), σπίτια στην πόλη της Ράφας (νότια) όπου δύο τρεις άνδρες σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων ήταν ισλαμιστής μαχητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, στη Χαν Γιούνις με έναν 19χρονο Παλαιστίνιο νεκρό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χαμάς στέλνει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω απο την Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ

Ναι του Ισραήλ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Όρους θέτει η Χαμάς

Γάζα: Ας μιλήσουμε για ήρωες – Η Σάιμα και η Μάριαμ (ΦΩΤΟ)

Επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: “Τρομοκρατικές οι επιθέσεις στη Γάζα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε