Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Game of Thrones: Από που εμπνεύστηκε την σφαγή των Στάρκ ο συγγραφέας! VIDEO

Game of Thrones: Από που εμπνεύστηκε την σφαγή των Στάρκ ο συγγραφέας! VIDEO

Από την περασμένη Κυριακή το βράδυ οι εκατομμύρια πιστοί της δημοφιλέστατης ιστορικής σειράς Game of Thrones δεν συζητούν τίποτε άλλο από το επεισόδιο 9 και την κατάληξή του. Το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από σχόλια, βίντεο, λογοπαίγνια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η μανία με το Game of Thrones είναι απίστευτη!

Ο συγγραφέας των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά έκανε όμως μια αποκάλυψη. Η σφαγή της οικογένειας Στάρκ την οποία βιώσαμε όλοι με απίστευτο πόνο και σοκ, την εμπνεύστηκε από αληθινά ιστορικά γεγονότα!

Ο R.R.Martin, λοιπόν εξηγεί ότι η σφαγή στον Κόκκινο Γάμο, βασίστηκε σε ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα στην ιστορία της Σκωτίας! Εκείνο το γεγονός ονομάστηκε “Μαύρος Δείπνος” και διαδραματίσθηκε το 1440 όταν ένα κεφάλι μαύρου ταύρου σερβιρίστηκε στο δείπνο στο Κάστρο του Εδιμβούργου και στην συνέχεια ο οικοδεσπότης κατέσφαξε τους καλεσμένους του.

Όπως λέει ο Martin, τόσο στο επεισόδιο όσο και στο αληθινό ιστορικό γεγονός παραβιάσθηκε μια από τις αρχές που στον Μεσαίωνα ήταν ιερή και απαραβίαστη: η αρχή της φιλοξενίας! Ο οικοδεσπότης, ακόμα και αν ήταν εχθρός με τον καλεσμένο του σε καμμία περίπτωση δεν έπρεπε να του κάνει κακό μέσα στον οίκο του.

Το Νοέμβριο του 1440 στον Μαύρο Δείπνο, ο 16χρονος Κόμης του Ντάγκλας προσκλήθηκε στο Κάστρο του Εδιμβούργου. Η πρόσκληση δεν ήταν από τον 10χρονο Βασιλιά Τζέϊμς τον Β’ αλλά από ένα μέλος της αυλής του, τον Σκωτσέζο Σερ Γουίλιαμ Κρίχτον.

Ο Κρίχτον είχε φοβηθεί ότι τα αδέρφια Ντάγκλας αποκτούσαν μεγάλη ισχύ. Έτσι κατέστρωσε το διαβολικό του σχέδιο.

Τους κάλεσε για φαγητό και εκει που τρώγαν και έπιναν άρχισαν τα όργανα. Στην κυριολεξία.

Τύμπανα άρχισαν να παίζουν έναν σκοπό και έκανε στο τραπέζι της εμφάνισή του το κεφάλι του μαύρου ταύρου.

Οι άνδρες του Βασιλιά αιχμαλώτισαν τους καλεσμένους, τους πήγαν στην αυλή και σε μια δίκη – παρωδία τους έκριναν ένοχους για προδοσία.

Εκεί μετά τους αποκεφάλισαν.

Αυτή ήταν η μια πηγή έμπνευσης για τον Martin. Η άλλη ήταν η Σφαγή του Γκλένκοου.

Εκεί μια οικογένεια σκότωσε την άλλη. Οι Μακντόναλντ, είχαν μια προσθεσμία εντός της οποίας έπρεπε να δηλώσουν υποταγή στο νεο Βασιλιά. Τον Γουίλιαμ της Οράγγης.

Όμως, η επιστολή με την οποία το έκαναν λόγω γραφειοκρατίας που υπήρχε και τότε, έφτασε εκτός προθεσμίας…

Η οικογένεια των Κάμπελ υπο τον Ρόμπερτ Κάμπελ επισκέφθηκε τους Μακντόναλντ στο Γκλένκοου το 1692.

Η οικογένεια ή φυλή (Clan) όπως τους λένε οι Σκωτσέζοι φιλοξενήθηκαν από τους Μακντόναλντ με τον καλύτερο τρόπο. Όπως δηλαδή όριζαν οι κανόνες της σωστής φιλοξενίας.

Επαιξαν μαζί χαρτιά, έφαγαν και κάποια στιγμή οι Μακντόναλντ πήγαν για ύπνο. Τότε οι Κάμπελ αποφάσισαν να πάρουν εκδίκηση νομίζοντας ότι οι Μακντόναλντ δεν ήταν πιστοί στον Βασιλιά τους.

Οι Κάμπελ σκότωσαν 38 μέλη της οικογένειας Μακντόναλντ στα κρεβάτια τους! Περίπου 40 γυναικόπεδα κατάφεραν να αποδράσουν αλλά κι αυτοί χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ GAME OF THRONES!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άννα Βίσση: Ο παραγωγός του Game of Thrones, Frank Doelger, την παρακολούθησε στους “Δαίμονες”!

Ποιά παράσταση στην Αθήνα επέλεξε να δει ο παραγωγός του “Game Of Thrones”;

Ηθοποιός του “Game of Thrones” έπαιζε σε ταινίες σκληρού πορνό και αργότερα κέρδισε την “Χρυσή Άρκτο”!

Το Game Of Thrones σπάει όλα τα ρεκόρ και στην… πειρατεία!

Λίγο πριν την πρεμιέρα του Game Of Thrones δείτε τον Α΄ και Β΄ κύκλο σε 10 λεπτά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε