Κόσμος

Γεννητούρια και γιορτή στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας

Ο ζωολογικός κήπος του Ντούμπο στη νοτιοδυτική Αυστραλία γιορτάζει τη γέννηση στις 14 Μαΐου ενός άσπρου ρινόκερου που ζυγίζει 50 κιλά και δεν έχει ακόμα βαπτιστεί.

Στον ζωολογικό αυτό κήπο την περασμένη χρονιά είχαν πεθάνει μυστηριωδώς τέσσερις άσπροι ρινόκεροι μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το μικρό ρινοκεράκι είναι το πρώτο της Μοπάνι, η οποία είχε προσβληθεί και αυτή από την μυστηριώδη νόσο, αλλά επέζησε.

Στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο έχουν γεννηθεί από το 2003 εννιά άσπροι ρινόκεροι. Για τον διευθυντή του πάρκου Κάμερον Κερ, η γέννηση αυτού του είδους ρινόκερου (Ceratotherium simum) είναι ένα “σημάδι ελπίδας” απέναντι στη σφαγή των ζώων αυτών στην Αφρική.

Περισσότεροι από 2.000 λευκοί ρινόκεροι έχουν πέσει θύματα λαθροκυνηγών τα τελευταία επτά χρόνια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο Έλληνας Αβορίγινας από την Κάλυμνο

Η εκδρομή κατέληξε σε τραγωδία: πνίγηκαν οι γονείς, βρέθηκαν τα παιδιά

Η Χρυσή Αυγή δεν θα πατήσει πόδι στην Αυστραλία!

Ακινητοποίησε τον ληστή με έναν κουβά τσίλι!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο