Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γενοκτονία χωρίς τέλος! Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά με νευροπαραλυτικά αέρια στην Συρία! Αμέτοχη η διεθνής κοινότητα!

Νευροπαραλυτικά αέρια σκότωσαν πάνω απο 200 ανθρώπους λένε οι ακτιβιστές. ΦΩΤΟ REUTERS
Νευροπαραλυτικά αέρια σκότωσαν πάνω απο 200 ανθρώπους λένε οι ακτιβιστές. ΦΩΤΟ REUTERS

– Τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια
– Ακτιβιστές κατηγορούν τις δυνάμεις του Άσαντ ότι χρησιμοποίησαν αέρια
– Ανάμεσα στα θύματα πολλά παιδιά
– Βρετανία: Στον ΟΗΕ οι καταγγελίες – Για σφαγή μιλάει η αντιπολίτευση
– ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Οι φωτογραφίες σοκάρουν. Δεκάδες παιδιά κείτονται νεκρά μετά τη χρήση νευροπαραλυτικών αερίων απο τις δυνάμεις του Άσαντ, κατα τη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού σε ελεγχόμενα από τους αντάρτες προάστια της Δαμασκού. Πάνω απο 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους, λένε ακτιβιστές.

Μωρά έχασαν τη ζωή τους...ΦΩΤΟ REUTERS

Μόνο οργή προκαλούν αυτές οι εικόνες ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με ακτιβιστές η επίθεση αυτή είχε κυρίως στόχο τις περιοχές της ανατολικής και της δυτικής Γούτα στην ανατολική Δαμασκό.

Κυβερνητική πηγή: οι πληροφορίες αυτές έχουν σκοπό ν' αποσπάσουν την προσοχή της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ. ΦΩΤΟ REUTERS

“Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. ‘Εφθασαν με διεσταλμένες κόρες των ματιών τους, με παγωμένα άκρα και με αφρούς στο στόμα, τυπικά συμπτώματα των θυμάτων νευροπαραλυτικών αερίων”, δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο κοριτσάκια ΦΩΤΟ REUTERS

Το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι μετέδωσε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς, ενώ οι συριακές Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού έκαναν λόγο για 635 νεκρούς.
Η Συρία διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Για 635 νεκρούς κάνουν λόγο οι συριακές Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού  ΦΩΤΟ REUTERS

Κρατική τηλεόραση:"δεν υπάρχει καμία αλήθεια" ΦΩΤΟ REUTERS

Η κρατική τηλεόραση επικαλέσθηκε κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία, “δεν υπάρχει καμία αλήθεια” στις πληροφορίες αυτές, οι οποίες, όπως υποστήριξε σκοπό έχουν ν’ αποσπάσουν την προσοχή της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που επισκέπτονται τη Δαμασκό από την αποστολή τους.

Βρετανία: Στον ΟΗΕ οι καταγγελίες – Για σφαγή μιλάει η αντιπολίτευση

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα φέρει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το θέμα των καταγγελιών για χρήση χημικών όπλων. Παράλληλα ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Αχμαντ Τζάρμπα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη “σφαγή” που διαπράχθηκε σήμερα στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας, όπου “εκατοντάδες” , σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες, σύμφωνα με τις Λαϊκές Συντονιστικές Επιτροπές, έκαναν χρήση χημικών όπλων.

Οι αφοδροί βομβαρδισμοί των προαστίων της Δαμασκού ακούγονταν σήμερα στο κέντρο της πόλης, όπου ο ουρανός έχει καλυφθεί από γκρίζο καπνό

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι, εάν επιβεβαιωθεί, η χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς σήμερα, αυτό θα αποτελεί ακραία κλιμάκωση της συριακής σύγκρουσης και κάλεσε τη Δαμασκό να επιτρέψει την πρόσβαση διεθνών παρατηρητών στις ζώνες των βομβαρδισμών.

Οι Λαϊκές Συντονιστικές Επιτροπές κάνουν λόγο για “εκατοντάδες μάρτυρες και άλλους τόσους τραυματίες”, κυρίως άμαχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που σκοτώθηκαν από τοξικά αέρια που χρησιμοποίησε το εγκληματικό καθεστώς στις περιοχές της ανατολικής Γούτα τα ξημερώματα”.  Κατηγορούν το καθεστώς ότι έκανε χρήση χημικών όπλων στις περιοχές αυτές πλημμυρίζοντας τα νοσοκομεία εκστρατείας με εκατοντάδες θύματα, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού για την περίθαλψή τους.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης ανήρτησε στο YouTube σειρά βίντεο που παρουσιάζονται ως απόδειξη της χρήσης τοξικών αερίων από το καθεστώς. Σε ένα από αυτά εμφανίζονται παιδιά σε νοσοκομείο εκστρατείας να δέχονται τις πρώτες βοήθειες και μάσκες οξυγόνου για να μπορέσουν να αναπνεύσουν, ενώ γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν παιδιά χωρίς εμφανή τραύματα που φαίνονται να έχουν χάσει τις αισθήσεις τους.

Σε άλλο βίντεο εμφανίζονται δεκάδες πτώματα, μεταξύ τους και παιδιών, καλυμμένα με λευκά σεντόνια, ενώ ο κάμεραμαν φωνάζει “γενοκτονία με χημικά όπλα στην πόλη της Μαντχαμίγια”. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τη διεθνή επιτροπή έρευνας για τη χρήση χημικών όπλων που βρίσκεται στη Δαμασκό να μεταβεί στις πληγείσες από τους σημερινούς βομβαρδισμούς περιοχές, να διασφαλίσει την διέλευση ιατρικής βοήθειας και υλικού και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τη χρήση χημικών όπλων.

Οι Λαϊκές Συντονιστικές Επιτροπές απηύθυναν “επείγουσα έκκληση προς όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, καθώς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν επειγόντως δράση για τη διάσωση των αμάχων της Γούτα, την περίθαλψη των τραυματιών και την άρση του αποκλεισμού στη μεταφορά ιατρικού υλικού και τροφίμων προς αυτές τις πυκνοκατοικημένες ζώνες”.

Διαβάστε

Άσαντ: Είμαι αποφασισμένος να εξαλείψω “τους τρομοκράτες”

Συρία: Σκοτώθηκαν 4 παιδιά από βλήματα όλμου του στρατού

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο νέους σιίτες που είχαν απαγάγει

Συρία: Τουλάχιστον 18 αντάρτες και ένα παιδί σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς

Συρία: Σε περισσότερους από 200.000 μπορεί να ανέρχεται ο πραγματικός αριθμός των νεκρών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε