Σάββατο, 1 Ιουν.
25oC Αθήνα

Η Ελλάδα ”κλείνει” την Γερμανική Βουλή!

Η Ελλάδα ”κλείνει” την Γερμανική Βουλή!

Σε εξέλιξη είναι η τελευταία, πριν τις εκλογές, ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο, με τσακωμούς για το ενδεχόμενο κούρεμα χρέους και την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Τελευταίος γύρος διαξιφισμών για την Ελλάδα και τη διαχείριση της ευρωκρίσης από την γερμανική κυβέρνηση, στην τελευταία ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο, πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση, πηγές όμως της Deutsche Welle αναφέρουν ότι υπό προϋποθέσεις δεν είναι αρνητικός, απλά ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για συζήτηση

Ανάμεσα στα θέματα είναι και η διαχείριση της κρίσης του ευρώ στο παράδειγμα της Ελλάδας. Ήδη από χθες ο Κάρστεν Σνάιντερ, αρμόδιος σε θέματα προϋπολογισμού του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος προανήγγειλε ότι θα φέρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σήμερα στην Ολομέλεια.

Μόνο αδιάφορη δεν είναι η Ελλάδα από αυτή τη συζήτηση καθώς εαν ”περάσει” η αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τότε το ελληνικό χρέος θα ”ελαφρύνει” κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ

Εδώ υπάρχει διαφορετική ανάγνωση των λεγομένων Σόιμπλε στην επιτροπή προϋπολογισμού. Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση, πηγές όμως της Deutsche Welle αναφέρουν ότι υπό προϋποθέσεις δεν είναι αρνητικός, απλά ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για συζήτηση.

Το SPD απορρίπτει κατηγορηματικά την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θέση που συμμερίζονται και στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Ο Σνάιντερ πάντως επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι στηρίζει την πρόταση του έλληνα ομολόγου του Στουρνάρα, όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt.

Το άλλο θέμα συζήτησης θα είναι το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2014, και το οποίο ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα 4 με 4,5 δισ. ευρώ το 2014

Το SPD απορρίπτει κατηγορηματικά την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θέση που συμμερίζονται και στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Μόνο αδιάφορη δεν είναι η Ελλάδα από αυτή τη συζήτηση καθώς εαν ”περάσει” η αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τότε το ελληνικό χρέος θα ”ελαφρύνει” κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το άλλο θέμα συζήτησης θα είναι το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2014, και το οποίο ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα 4 με 4,5 δισ. ευρώ το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα: Κακώς ο Στουρνάρας διέψευσε τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

H Microsoft εξαγοράζει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Nokia

Πηγή Deutsche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε