Κόσμος

Η Κίνα έριξε σωσίβιο 30 δισ. αλλά η Κύπρος δεν το… έπιασε ποτέ!

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία που ελέγχει την αμερικανική οικονομία, πρότεινε bail out στην Κύπρο. Αλλά η κυπριακή κυβέρνηση δεν απάντηση ποτέ. Οι Κινέζοι έδειξαν ενδιαφέρον για την Λαϊκή και το τερματικό στο Βασιλικό.

Με 30 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν διατεθειμένοι να αιμοδοτήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, Κινέζοι επενδυτές, με πρόταση που απέστειλαν μέσω γραπτής επιστολής, τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση όσο και στον νυν Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή.

Η πρόταση έγινε μέσω ενός εκ των μεγαλυτέρων νομικών οίκων, που χειρίζεται μεγάλα αμερικανικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Ο νομικός οίκος Frost Brown Todd, μέσα από την επιστολή του, πληροφορεί την κυπριακή Δημοκρατία ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, από Κινέζους επενδυτές, για τους τομείς των τραπεζών και της ενέργειας στην Κύπρο, που συμπεριλαμβάνουν μάλιστα, τη δημιουργία τερματικού σταθμού και την συνεκμετάλλευση φυσικού αερίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 5
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια