Κόσμος

Η αεροπορική Iberia κόβει 20% τους μισθούς των πιλότων

Η εταιρεία ανέφερε ότι στα μέτρα τα οποία λαμβάνει περιλαμβάνεται και "η περικοπή του μισθολογικού κόστους των πιλότων κατά 20%".

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει κατά 20% τους μισθούς των πιλότων της, εξοικονομώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο 62 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει ήδη έντονες αντιδράσεις από το προσωπικό της το οποίο διαμαρτύρεται για την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους Iberia Express.

“Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η εταιρεία χάνει χρήματα και υπάρχει πρόβλημα κόστους”, εξήγησε ένας εκπρόσωπος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο μέσος ετήσιος μισθός των πιλότων αγγίζει, μικτά, τις 200.000 ευρώ.

Τα μέτρα “πλήττουν μόνο τους πιλότους, το μοναδικό συνδικάτο με το οποίο, μετά από δυόμισι χρόνια διαπραγματεύσεων, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία”, προσθέτει η εταιρεία.

Από τις 9 Απριλίου οι πιλότοι έχουν ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους ίδρυσης της Iberia Express. Η απεργία αυτή προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Τον Δεκέμβριο, όταν οι πιλότοι έκαναν απεργία 12 ημερών, ακυρώθηκε περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων ενώ η εταιρεία έχασε 36 εκατομμύρια ευρώ.

Η Iberia Express, θυγατρική χαμηλού κόστους που θα αναλάβει το ελλειμματικό κομμάτι των πτήσεων μικρής και μεσαίας απόστασης της Iberia, ξεκίνησε τις πτήσεις της στις 25 Μαρτίου καθώς η εταιρεία κατάφερε να συνάψει συμφωνίες με σχεδόν όλο το προσωπικό της, εκτός από τους πιλότους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4