Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Η αγωνία πριν το θάνατο – Προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σπάσουν τα τζάμια για να σωθούν – Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο του Sewol

Η αγωνία πριν το θάνατο – Προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σπάσουν τα τζάμια για να σωθούν – Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο του Sewol

– Video στο διαδίκτυο προκαλεί σοκ! Δείχνει εγκλωβισμένους στο μοιραίο πλοίο να προσπαθούν να σπάσουν τα τζάμια από τα φινιστρίνια
– Οι διασώστες είναι σε απόσταση αναπνοής αλλά δε μπορούν να τους φτάσουν
– Νέο υλικό μέσα από τις καμπίνες την ώρα που το Sewol βυθίζεται – “Γινόμαστε Τιτανικός;” ακούγεται να λέει ένα παιδί
– Ο καπετάνιος υποστηρίζει τώρα ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία αγνόησε τις προειδοποιήσεις του για τη σταθερότητα του πλοίου
– Τους 210 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο της Νότιας Κορέας

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι, τρομαγμένοι, προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να σπάσουν τα τζάμια από τα φινιστρίνια του βυθιζόμενου πλοίου Sewol και να σωθούν. Βλέπουν τις βάρκες με τα σωστικά συνεργεία σε απόσταση αναπνοής. Αλλά δε μπορούν να τους φτάσουν.


Η συγκλονιστική στιγμή έχει καταγραφεί σε video που έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο την Τετάρτη σύμφωνα με τη Daily Mail. Εικόνες που σοκάρουν για άλλη μια φορά από το ναυάγιο που έχει ρίξει στο πένθος ολόκληρη τη Νότια Κορέα.

Ένα χέρι φαίνεται να προσπαθεί απεγνωσμένα να σπάσει το τζάμι. Αλλά η προσπάθεια είναι μάταιη. Λίγα λεπτά μετά, το πλοίο χάνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μαζί του βυθίζονται οι ελπίδες να βγουν ζωντανοί οι επιβάτες.

Ήδη, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 210 ενώ 92 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν βρεθεί. Θεωρούνται όμως νεκροί.
Όμως την προσπάθεια των δυτών να τους ανασύρουν από το κουφάρι του Sewol δυσκολεύουν τα διάφορα αντικείμενα που επιπλέουν στο εσωτερικό του πλοίου.

Την ίδια ώρα, ακόμη video από τις τελευταίες στιγμές μέσα στο πλοίο, τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας, έκανε την εμφάνισή του. Είναι οι στιγμές που τα παιδιά που βρίσκονταν στο Sewol δεν ξέρουν τι έχει συμβεί. Άλλα φοβούνται και τηλεφωνούν στους γονείς του, άλλα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και γελούν. Από τα μεγάφωνα, τους καλούν να μείνουν στις θέσεις τους. Όσοι το έκαναν, χάθηκαν.

Είναι ένα video 17 λεπτών, των τελευταίων 17 λεπτών στη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων…
“Θα πεθάνουμε;” “Να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο; Αυτό μοιάζει σαν το τέλος μου”. “Γινόμαστε Τιτανικός;”, είναι μερικά από τα σπαρακτικά λόγια που ακούγονται στο video ντοκουμέντο. Στο τέλος του video, ακούγεται ένας μαθητής να λέει: “Φοβάμαι”.

Το video που έχει τραβηχτεί από το κινητό ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιαπωνική ιστοσελίδα Newstapa. Αρχικά, ένα μέρος του είχε δημοσιοποιήσει το νοτιοκορεάτικο κανάλι JTBC.

Ο παρουσιαστής του Newstapa Choi Seung-ho παρουσίασε το video συγκλονισμένος. Με βουρκωμένα μάτια, σύμφωνα με τη Huffington Post είπε: “Αυτό είναι με διαφορά το πιο συγκλονιστικό βίντεο που έχω κληθεί να παρουσιάσω στην 27ετή καριέρα μου ως παρουσιαστής ειδήσεων”.

Όλα αυτά ενώ ο καπετάνιος του πλοίου, ο άνθρωπος που μαζί με πολλά μέλη του πληρώματός του το εγκατέλειψε πρώτος για να σωθεί, υποστήριξε σε νέα κατάθεσή του στις αρχές της Νότιας Κορέας πως είχε προειδοποιήσει την πλοιοκτήτρια εταιρία για σοβαρά θέματα ευστάθειας του Sewol αλλά δεν είχε εισακουστεί.

Υποστήριξε ότι η ανακαίνιση που έκανε η εταιρία στο πλοίο, προκάλεσαν προβλήματα στο καράβι, αλλά όταν συμβούλευσε για το τί έπρεπε να γίνει, δεν τον άκουσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Κορέα: Η στιγμή που ο καπετάνιος εγκαταλείπει πλοίο και επιβάτες! – Η συγγνώμη της Προέδρου της χώρας

«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

Φωτογραφίες που σοκάρουν! Μέσα στο πλοίο Sewol την ώρα που βυθίζεται

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας – Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Ν. Κορέα: Βαριές κατηγορίες σε 15 μέλη του πληρώματος

Οι σπαρακτικές προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

Μεγάλη ντροπή! Έδωσαν σε λάθος οικογένειες τις σορούς από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα!

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Νότια Κορέα: καμπίνες γεμάτες πτώματα στο κουφάρι του Sewol – Εξαγριωμένοι συγγενείς έδειραν αξιωματούχο της ακτοφυλακής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε