Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Λιβύης

Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Λιβύης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ήδη η βάση της Σούδας ενώ Βελγικά F-16 βρίσκονται στον Άραξο. Ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις απο το Παρίσι λίγο μετά το “πράσινο φως” στη στρατιωτική συμμαχική επέμβαση.

“Μαζικές” προσγειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες που συμμετέχουν ήδη ή θα συμμετάσχουν τις επόμενες ώρες στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, είναι έτοιμες να δεχτούν βάσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε την είδηση στο www.onalert.gr

“Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου των ηγετών στο Παρίσι. 

“Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός πρότεινε, χωρίς όμως να γ΄νει αποδεκτό, να πάει στη Λιβύη ομάδα αρχηγών κρατών.

Διαβάστε ποιός ο ρόλος της Ελλάδας στη νατοϊκή επιχείρηση
     

   


Διαβάστε όλες τις ελεξίξεις στο αφιέρωμα του NewsIt για τη Λιβύη

Διαβάστε ρεπορτάζ στο onalert.gr

Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση – Συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν κατά τανκς του Καντάφι στη Βεγγάζη

Οι δηλώσεις Σαρκοζί για την έναρξη των βομβαρδισμών στη Λιβύη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε