Κόσμος

Η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας ενώπιον του δικαστηρίου για φορολογική απάτη

Η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Κριστίνα, έφυγε απόψε από το δικαστήριο της Πάλμα δε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες όπου δήλωσε πως είναι αθώα στον δικαστή που την εξέτασε για φορολογική απάτη, σ' ένα δικαστικό ραντεβού που δεν έχει προηγούμενο για την ισπανική μοναρχία.

“Η δικαιοσύνη λειτουργεί. Είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου και η ινφάντα το κατέδειξε”, δήλωσε ο δικηγόρος της Μικέλ Ρόκα βγαίνοντας από το δικαστήριο, αμέσως μετά τη μικρότερη κόρη του βασιλιά η οποία αναχώρησε με αυτοκίνητο.

Επί επτά ώρες, η 48χρονη ινφάντα, πρώτο μέρος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας που δέχεται κλήτευση στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας, απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή Χοσέ Κάστρο, ο οποίος χειρίζεται αυτή την εκρηκτική υπόθεση, και στη συνέχεια από τα διάφορα μέρη.

Η υπόθεση της φορολογικής απάτης

Ο δικαστής υποψιάζεται ότι η Κριστίνα συνεργάσθηκε με το σύζυγό της, τον πρώην ολυμπιακό πρωταθλητή του χάντμπολ Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος τέθηκε υπό δικαστική έρευνα στις 29 Δεκεμβρίου 2011 και είναι ύποπτος ότι υπεξαίρεσε, μαζί μ’ ένα πρώην συνεταίρο του, δημόσια κεφάλαια ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα μέρος των κεφαλαίων αυτών διοχετεύθηκαν στην Aizoon, μια εταιρεία βιτρίνα που ανήκε κατά το ήμισυ στην Κριστίνα και το σύζυγό της, σύμφωνα με την έρευνα του δικαστή, ο οποίος επί πέντε ώρες υπέβαλε στην ινφάντα ερωτήσεις για τις προσωπικές δαπάνες της που φαίνεται πως καλύπτονταν με χρήματα της εταιρείας αυτής.

“Όλα κατέστη δυνατό να αποσαφηνισθούν στη διάρκεια των ερωτήσεων, οι οποίες μπόρεσαν να δείξουν σε ποιο βαθμό η ινφάντα είναι αθώα όλων των κατηγοριών εναντίον της”, πρόσθεσε ο άλλος συνήγορος της Κριστίνα, ο Χεσούς Μαρία Σίλβα.

“Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της, θα λύσει αυτό που θα μπορέσει να λύσει. Σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη ημέρα για την ινφάντα”, υποστήριξε ο Μικέλ Ρόκα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, η ινφάντα αποστασιοποιήθηκε ενώπιον του δικαστή από τις δραστηριότητες του συζύγου της.

“Δεν γνωρίζω. Δεν απαντώ. Δεν είμαι εν γνώσει. Ο σύζυγός μου ασχολούνταν μ’ αυτό”, απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή, σύμφωνα με τον Μανουέλ Ντελγκάδο, δικηγόρο της αριστερής ένωσης Μέτωπο Πολιτών, μιας από τις δύο οργανώσεις πολιτών που έχουν στραφεί κατά της πριγκίπισσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Στο εδώλιο η πριγκίπισσα Κριστίνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος ζητούν οι Ισπανοί!

Χουάν Κάρλος: “Δεν θέλουμε το Γιβραλτάρ”

Για πρώτη φορά δε θα μεταδοθεί το χριστουγεννιάτικο διάγγελμα του Χουάν Κάρλος από τη δημόσια τηλεόραση της Καταλονίας – Τυχαίο;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περιμένει το «Habemus Papam» - Συνεδριάζουν ξανά οι Καρδινάλιοι, τέσσερις ψηφοφορίες σήμερα
Οι 133 Καρδινάλιοι αναμένεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά (σήμερα) στις 10:30 το πρωί - Αυξάνονται οι πιθανότητες για την ανάδειξη του νέου Αγίου Πατέρα - Τι διαδικασία ακολουθείται με το που βγει λευκός καπνός
Κόσμος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 6
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία