Κόσμος

Ιστορική απόφαση: ένοχος για διαφθορά ο Ζακ Σιράκ, δυο χρόνια φυλακή με αναστολή η ποινή του

Είναι η 1η φορά μετά από 20 χρόνια προεδρικής ασυλίας, που η γαλλική δικαιοσύνη καταδικάζει πρώην πρόεδρο Δημοκρατίας.

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι ένοχος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, μια υπόθεση που αφορά την περίοδο που ήταν δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας (1977-1995). Και του επέβαλε φυλάκιση δυο χρόνων, αλλά με αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε οργανώσει ένα σύστημα εικονικών θέσεων εργασίας με μισθούς που κατέβαλε ο δήμος του Παρισιού. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραπέμπεται ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Ζακ Σιράκ δε βρισκόταν στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία, αφού η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η δίκη Σιράκ χωρίς τον… Σιράκ

“Ανήμπορος” ο Ζακ Σιράκ να εμφανιστεί στη δίκη του

Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ζακ Σιράκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα