Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Jean Batten: Η Google και η Γκάρμπο των αιθέρων [vid, pics]

Jean Batten: Η Google και η Γκάρμπο των αιθέρων [vid, pics]

Τα 107 χρόνια από τη γέννηση της Jean Batten, γυναίκας που έγραψε τη δική της ιστορία, γιορτάζει σήμερα η Google με ένα Doodle. Διαβάστε περισσότερα για την Jean Batten, τη γυναίκα-θρύλος της Νέας Ζηλανδίας, και δείτε τα βίντεο που έγραψαν ιστορία.

Η Jean Batten είναι η γυναίκα-θρύλος που έγραψε ιστορία στην αεροπλοϊα. Η γυναίκα που απέδειξε ότι έσπασε το κατεστημένο και απέδειξε ότι το μόνο όριο του ανθρώπου είναι ο ουρανός… Παρά το γεγονός ότι ήταν μία ταλαντούχα πιανίστρια, στα 18 της η Jean Batten, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές τις στο πιάνο για να γίνει πιλότος, όταν ο Charles Kingsford την πήρε μαζί του σε μία πτήση με το αεροπλάνο του, Southern Cross.

Όλα ξεκίνησαν το 1929, όταν η Jean Batten και η μητέρα της μετακόμισαν στην Αγγλία, κι εκείνη γράφηκε στη Λονδρέζικη Λέσχη Αεροπλάνων. Η Jean Batten γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Σεπτεμβρίου 1909, και απεβίωσε στις 22 Νοεμβρίου 1982, σε ηλικία 73 ετών. Κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη γυναίκα της εποχής της, με μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ, και αποτέλεσε ένα ίνδαλμα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, της απονεμήθηκαν δεκάδες βραβεία και μετάλλια ανδρείας.

Η Jean Batten, αεροπόρος από τη Νέα Ζηλανδία, έφερε την αλλαγή στους αιθέρες, ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να πετάξει από την Αγγλία στην Αυστραλία. Η Jean Batten κατάφερε να το επιτύχει, και μάλιστα με χρόνο ρεκόρ το 1934. Διαβάστε τα πάντα για τη ζωή της Jean Batten εδώ.

Κάποιοι ονόμασαν τη Jean Batten, Γκάρμπο των αιθέρων, θεωρώντας την πρότυπο ομορφιάς της εποχής. Η Batten μεταξύ άλλων, θέλοντας να διατηρήσει αιώνια την υστεροφημία της προέβη στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας της σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 29 ετών. Παρά τη δοξασμένη της διαδρομή, η Jean Batten πέθανε άδοξα. Το 1982 και ενώ βρισκόταν στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, τη δάγκωσε ένας σκύλος. Η Batten αρνήθηκε να δεχτεί οποιαδήποτε θεραπεία μετά το δάγκωμα, με αποτέλεσμα να εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία της. Πέθανε μόνη σε ένα ξενοδοχείο της Μαγιόρκα, ενώ η ταφή της πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1983.

Η φήμη της Jean Batten απογειώθηκε, όταν το έτος 1935 έγινε η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της σε όλο τον νότιο Ατλαντικό, ενώ έφτασε στο απώγειο σχεδόν ένα χρόνο μετά, το έτος 1936, όταν η ίδια μαζί με την μαύρη γάτα της έκανε το πρώτο στον κόσμο απευθείας ταξίδι από την Αγγλία στη Νέα Ζηλανδία!

Δείτε πως περιέγραψε η ίδια η Jean Batten τη στιγμή που οι τροχοί του αεροπλάνου ακούμπησαν το έδαφος της Νέας Ζηλανδίας: “Ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου”. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Η Jean Batten ανέφερε απέδειξε με αυτόν τον τρόπο στον εαυτό της, αλλά κυρίως σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι το μόνο όριο του ανθρώπου είναι ο ουρανός…

Δείτε εδώ όλα τα Doodle της Google.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε