Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ξερίζωσαν δεκάδες ελιές και έκαναν γκράφιτι

Ξερίζωσαν δεκάδες ελιές και έκαναν γκράφιτι

Άγνωστοι για τους οποίους πιστεύεται ότι ήταν εξτρεμιστές Ισραηλινοί έποικοι ξερίζωσαν δεκάδες ελιές και έκαναν γκράφιτι κοντά σε ένα παλαιστινιακό χωριό στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 80 ελιές έχουν ξεριζωθεί στο χωριό αλ Τίουαν, στην περιοχή της Χεβρώνας.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι επιβεβαίωσε ότι “η αστυνομία ενημερώθηκε για την καταστροφή 62 ελιών που ανήκαν σε Παλαιστίνιους” στην ζώνη αυτή.

Η ίδια πρόσθεσε ότι “συνθήματα όπως ‘το τίμημα’ είχαν γραφτεί στην γύρω περιοχή”.

Εξτρεμιστές έποικοι πραγματοποιούν υπό την ονομασία “το τίμημα” εκδικητικές ενέργειες, οι οποίες αφορούν Παλαιστίνιους χωρικούς, μουσουλμανικούς και χριστιανικούς τόπους λατρείας, Ισραηλινούς ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ειρήνη, ακόμη και τον στρατό, ή επίσης κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες κρίνεται ότι τάσσονται κατά των συμφερόντων τους ή ενέργειες που γίνονται για τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Παρά τις συστηματικές καταδίκες των ενεργειών αυτού του είδους από τις ισραηλινές αρχές, οι δράστες τους σπάνια πτοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kέρι προς Ερντογάν: “Δεν θα πας στη Γάζα”

«Έσπασε» η εκεχειρία, ρουκέτα κατά του Ισραήλ

Νεκρός 17χρονος παλαιστίνιος από ισραηλινές σφαίρες

Στην Παλαιστίνη μετά από 37 χρόνια ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε