Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ξεχειλίζει η οργή στις οικογένειες των Κινέζων επιβατών – Απειλούν με απεργία πείνας

Ξεχειλίζει η οργή στις οικογένειες των Κινέζων επιβατών – Απειλούν με απεργία πείνας

Απελπισμένοι οι συγγενείς των κινέζων επιβατών του boeing περιμένουν απαντήσεις και απειλούν οτι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Οι άνθρωποι τους αγνοούνται. Οι ίδιοι είναι κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο του Πεκίνου και περιμένουν πληροφορίες απο την αεροπορική εταιρία.

Οι οικογένειες των κινέζων επιβατών του boeing εξέφρασαν τον πόνο και την οργή τους σε κινέζους αντιπροσώπους που εστάλησαν από την αεροπορική εταιρεία για να τους συναντήσουν και ζήτησαν να δουν τον πρεσβευτή της Μαλαισίας.

“Αυτό που θέλουμε είναι η αλήθεια. Μην τους αφήσετε να γίνουν θύματα της πολιτικής. Ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκεις, ανεξάρτητα πόση εξουσία έχεις, αν δεν υπάρχει ζωή, τι σημασία έχει; Πού είναι η συμπόνια;” ρωτούσε με οργή μια μεσήλικη γυναίκα.

“Πηγαινοέρχεστε συνεχώς. . Συνεχώς μας ξεγελάτε, μας λέτε ψέματα”, πρόσθεσε ένας άνδρας.

Οι οικογένειες, που εξακολουθουν να περιμένουν πληροφορίες σε ένα ξενοδοχείο του Πεκίνου, απείλησαν να αρχίσουν απεργία πείνας μέχρι η μαλαισιανή κυβέρνηση να τους πει την αλήθεια για την τύχη των συγγενών τους.

Περίπου τα δύο τρίτα των 239 επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines είναι Κινέζοι.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη μαλαισιανή πλευρά να φροντίζει καλύτερα τους συγγενείς των κινέζων επιβατών και να τους παρέχει πληροφορίες.

“Η Κίνα ζητάει συνεχώς από τη μαλαισιανή πλευρά και τη Malaysia Ailines να απαντούν με ειλικρίνεια στα εύλογα αιτήματα των κινεζικών οικογενειών”, δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

Ο κινέζος αντιπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε πως η ενημέρωση που έχουν οι οικογένειες είναι πέραν του ελέγχου του.

“Μπορώ να δεχθώ τις επικρίσεις και τα λάθη που επισημάνατε. Όμως το πρόβλημα είναι πως πραγματικά δεν έχουμε πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες και κάποια υλικά. Σας ζητώ συγγνώμη”, δήλωσε.

Διαβάστε

Απελπισμένη προσπάθεια για SOS η τελευταία φράση των πιλότων του Boeing; Έτοιμοι για απεργία πείνας οι συγγενείς των αγνοουμένων της Malaysia Airlines

Ο πιλότος που χώριζε και ο συγκυβερνήτης που ετοιμαζόταν να παντρευτεί – Η ζωή των δυο ανθρώπων που είχαν στα χέρια τους την τύχη της πτήσης MH370

Οι γεωπολιτικές συνέπειες της εξαφάνισης του Μποινγκ

Ζωές στον “αέρα” – Οι αγνοούμενοι της πτήσης ΜΗ370 των Malaysian Airlines – Μητέρες που περιμένουν ακόμα τα παιδιά τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε