Κόσμος

Κάηκε το σπίτι του Μποτέρο – Καλά ο ίδιος και η ελληνίδα γυναίκα του

Πυρκαγιά ξέσπασε στο σπίτι του κολομβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτέρο-- γνωστού για τις παραμορφωμένες διαστάσεις των αντικειμένων που απεικονίζει και για τις ογκώδεις και ευτραφείς ανθρώπινες μορφές του-- αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η ελληνίδα σύζυγός του είναι καλά στην υγεία τους.

Η φωτιά κατέστρεψε το 70% της κατοικίας του που βρίσκεται κοντά στο Μεντεγίν, όπως μετέδωσαν τα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι που βρίσκεται σε εξοχική περιοχή του δήμου του Ριονέγκρο, στην επαρχία της Αντιόχειας.

Η οικογένεια του καλλιτέχνη άναψε φωτιά που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις για άγνωστο λόγο.

Ο ζωγράφος και γλύπτης και η σύζυγός του Σοφία Βάρη μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Μεντεγίν επειδή εισέπνευσαν καπνό, αλλά οι γιατροί τονίζουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν αρκετά έργα του Μποτέρο που υπήρχαν στο σπίτι του.

Ο 82χρονος Μποτέρο διαθέτει εργαστήρια στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την ιταλική πόλη Πιέτρα Σάντα, αλλά προτιμά να περνά μεγάλες περιόδους στο Ριονέγκρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από μια κλωστή η κυβέρνηση στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αζάροφ

Πολύ μπροστά ο Ερντογάν! Εμφανίστηκε με ολόγραμμα σε συγκέντρωση! VIDEO

Πολύ πιθανή επιστροφή της μεσαιωνικής πανούκλας!

Βρέθηκε η θετή μητέρα της 40χρονης που πέθανε μπροστά στο 5χρονο παιδάκι της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Γιατί έκλεισες τον διακόπτη;» - Ο ανατριχιαστικός διάλογος του συγκυβερνήτη με τον κυβερνήτη λίγο πριν συντριβεί το αεροπλάνο της Air India
Δημοσιεύματα θέλουν τον κυβερνήτη να υποφέρει από κατάθλιψη - Ο διακόπτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα
Ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Air India, Clive Kunder 1
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο ναδίρ της δημοτικότητάς του – Δυσαρεστημένοι οι Αμερικανοί για τη στάση του στο μεταναστευτικό
Μόλις το 28% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
Ντόναλντ Τραμπ