Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κανείς δε νοιάζεται για τα παιδιά και τους αμάχους της Γάζας! 20 νεκροί από βομβαρδισμό σε σχολείο του ΟΗΕ

Κανείς δε νοιάζεται για τα παιδιά και τους αμάχους της Γάζας! 20 νεκροί από βομβαρδισμό σε σχολείο του ΟΗΕ

– Οργισμένη ανακοίνωση από τον ΟΗΕ! Βρήκαν κρυψώνα με ρουκέτες σε σχολείο στην Λωρίδα της Γάζας
– Βούτυρο στο ψωμί του Ισραήλ που κατηγορεί την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες
– 1.231 νεκροί και πάνω από 7.000 τραυματίες

Και όταν λέμε κανείς. Εννοούμε κανείς! Ούτε η παγκόσμια κοινότητα, ούτε το Ισραήλ, ούτε όμως και η ίδια η Χαμάς.
Μόλις χθες το βράδυ, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε ότι βρήκε κρυψώνα με ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Λωρίδα της Γάζας και κατήγγειλε “εκείνους” που τις τοποθέτησαν εκεί.

Ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες καταδίκασε όσους έθεσαν τους αμάχους πολίτες σε κίνδυνο αποθηκεύοντας ρουκέτες στο σχολείο και απέφυγε να επιρρίψει την ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά.

“Καταδικάζουμε την οργάνωση ή τις οργανώσεις που έθεσαν σε κίνδυνο αμάχους τοποθετώντας αυτές τις ρουκέτες στο σχολείο μας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ουδετερότητας των χώρων μας. Καλούμε όλες τις εμπόλεμες πλευρές να σεβασθούν το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας του ΟΗΕ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν θέσει ως στόχο των βομβαρδισμών εγκαταστάσεις τις UNRWA κατά τη διάρκεια της 22ήμερης επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Ισραήλ έχει καταγγείλει κατά το παρελθόν ότι εγκαταστάσεις της UNRWA χρησιμοποιούνται για εχθρικούς σκοπούς.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την ανησυχία του για την ανακάλυψη 20 ρουκετών σε άδειο σχολείο της UNRWA, καθώς και σε άλλο σχολείο μία εβδομάδα πριν.

Ο Κρις Γκάνες δήλωσε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ κάλεσε ειδικό πυροτεχνουργό του ΟΗΕ για να εξουδετερώσει τις ρουκέτες, ώστε να γίνουν ασφαλείς οι χώροι του σχολείου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μεταβεί στο σχολείο εξαιτίας των συγκρούσεων στην περιοχή.

20 νεκροί σε σχολείο του ΟΗΕ

Νωρίς το πρωί 20 παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, διευκρίνισαν ίδιες πηγές. Σε πενήντα ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

“Ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται πλέον σε 1.231 νεκρούς και τουλάχιστον 7.000 τραυματίες, με τα δύο τρίτα αυτών να είναι άμαχοι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ-Κούντρα.

180.000 κάτοικοι του παλαιστινιακού εδάφους ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες στα 83 σχολεία που διαχειρίζεται η UNRWA

Πολλά από τα σχολεία αυτά έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τις μάχες. Στις 24 Ιουλίου, ισραηλινή οβίδα έπεσε στο προαύλιο ενός από τα σχολεία αυτή στη Μπέιτ Χανούν και 15 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν οφείλεται στην οβίδα του ο θάνατος των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας το ισλαμιστικό κίνημα ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως “ανθρώπινη ασπίδα”, κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε εκκλησίες, τζαμιά και σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θάνατος από τον ουρανό – 1.231 οι νεκροί στη Γάζα

Ανατριχιαστικό βίντεο! Ισραηλινοί πανηγυρίζουν στους δρόμους τραγουδώντας: «Δεν έχει σχολείο αύριο στην Γάζα γιατί όλα τα παιδιά είναι νεκρά!»

Τα συγκλονιστικά tweets μιας Παλαιστίνιας απο την Λωρίδα της Γάζας – ΒΙΝΤΕΟ

Παγκόσμιος φόβος! Το Ιράν “μπαίνει” στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής – “Εξοπλίστε τους Παλαιστίνιους” ζητά από τους ισλαμιστές ο αγιατολάχ

Σκοτώνοντας αμάχους στη Γάζα – Μετά το σχολείο, το νοσοκομείο και την παιδική χαρά, στόχος σπίτια σε προσφυγικό καταυλισμό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε