Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κατέρρευσε γέφυρα στην Ουάσινγκτον, αυτοκίνητα και άνθρωποι στο νερό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter @EverettHerald
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter @EverettHerald

Τμήμα γέφυρας στο Σιάτλ κατέρρευσε το απόγευμα της Τρίτης με αποτέλεσμα άνθρωποι και αυτοκίνητα να βρεθούν ξαφνικά στο νερό! Δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί, φόβοι πως ίσως υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος στα παγωμένα νερά!

Η γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Skagit είχε τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.
Είναι τμήμα του διαπολιτειακού Η κατάρρευση του Διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 5, που περνά πάνω από τον ποταμό Skagit και βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Μάουντ Βερμόν και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βόρεια του Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες στις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), ρίχνοντας στο νερό ανθρώπους και αυτοκίνητα, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως φορτηγό ήταν πιο ψηλό από το επιτρεπόμενο όριο και “κόλλησε” στο τμήμα της γέφυρας που είναι σκεπαστό, προκαλώντας την κατάρρευσή του.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter / Seattle Times
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter @Seattle Times Photo
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν στο νερό με τα αυτοκίνητά τους. Το σίγουρο είναι, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ότι οι οδηγοί που έπεσαν στο νερό έχουν ανασυρθεί και δυο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Δεν υπάρχουν τραυματίες.
Εκπρόσωπος της πολιτείας της Ουάσινγκτον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος στα παγωμένα νερά του ποταμού. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Xavier Grospe, που μένει κοντά στο σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα, δήλωσε πως είδε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα στο νερό. Σε κάθε ένα, υπήρχε μέσα τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις γέφυρες. Ο αυτοκινητόδρομος και η γέφυρα είναι ο κύριος οδικός άξονας ανάμεσα στο Σιάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι μήνες αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε στη Μινεσότα και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί.
Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυροβολισμοί σε συγκρότημα κατοικιών στο Σιάτλ, 5 νεκροί

Βγήκαν στους δρόμους να… πανηγυρίσουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας! (ΦΩΤΟ)

Ήθελε να επιτεθεί με πολυβόλο και χειροβομβίδες σε στρατόπεδο του Σιάτλ!

Μακελειό στο Σιάτλ! – Σκότωσε τέσσερις και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε