Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κοντά στο Σημείο Μηδέν το νέο σπίτι του Στρος Καν

Όπως αναφέρει η New York Post, η εταιρία στην οποία ανήκει το συγκρότημα κατοικιών Bristol Plaza, αρνήθηκε να νοικιάσει σε εκείνον ή τη σύζυγο του διαμέρισμα και έτσι βρέθηκε νέο σπίτι.

Μετά από τεσσάρων νυκτών παραμονή στις φυλακές στο νησί Ράϊκερς, πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, με διαταγή του δικαστή Νέας Υόρκης Μάϊκλ Ομπας αποφυλακίζεται –άμεσα– ο τέως εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, κατηγορούμενος πλέον επίσημα γιά “σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιάς 32χρονης καμαριέρας” στο γνωστό ξενοδοχείο Sofitel της αμερικανικής μητρόπολης.

Το κώλυμμα με τη νέα -φρουρούμενη- κατοικία του Στρος-Καν, που θα παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως και θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι, ήρθη. Την κατοικία αυτή βρήκε η εταιρεία, που θα φρουρεί και θα παρακολουθεί τον Στρος-Καν σε βάση 24ωρη, η οποία κατά νόμον δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα. 

Η πληροφορία γιά τη γειτνίαση της κατοικίας αυτής με το “Σημείο Μηδέν” παρασχέθηκε από τον δικαστή Μάϊκλ Ομπας, που έδωσε τη διαταγή να αποφυλακιστεί άμεσα ο Στρος-Καν.

Ανακοινώθηκε από τον δικαστή Ομπας ότι “η κατοικία, όπου φρουρούμενος θα ζήσει ο Στρος-Καν, βρίσκεται κάπου στο νότιο Μανχάταν”–χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες γιά την αμερικανική κοινή γνώμη.

Εχουν ήδη επικυρωθεί δικαστικά, νωρίτερα, η εγγυητική επιστολή των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, όπως κι η καταβολή του ποσού άλλου ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ώστε να αποφυλακιστεί ο κρατούμενος τέως εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.
Το συγκρότημα κατοικιών όπου επρόκειτο να μείνει το ζεύγος Στρος Καν-Σινκλαίρ - ΦΩΤΟ REUTERS
Η Αν Σινκλαίρ, σύζυγος του Στρος Καν, είχε νοικιάσει με δικά της έξοδα ένα διαμέρισμα σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Μανχάταν, στην ανατολική 65η οδό. Ένα διαμέρισμα πολυτελέστατο, με θυρωρό επί 24ωρης βάσης, με πισίνα και προσωπικό, που κοστίζει 8.800 δολάρια το μήνα.

Μόνο που όταν οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, όταν έμαθαν ότι εκεί επρόκειτο να μείνουν ο Στρος Καν και η σύζυγος του, δεν υπέγραψαν τα συμβόλαια ενοικίασης και τώρα οι δικηγόροι του κάνουν αγώνα δρόμου για να του βρουν σπίτι. Σύμφωνα με την απόφαση, μπορεί να αποφυλακιστεί μόνο αν έχει που να μείνει!
Δεκάδες εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έξω από το κτίριο - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με πήγες που επικαλείται η NYPost, η συμφωνία για την ενοικίαση του διαμερίσματος χάλασε όταν μαθεύτηκε ποιος πρόκειται να μείνει εκεί. «Κάποιος high profile είχε αντιρρήσεις για τη διαμονή του ζεύγους Στρος Καν-Σινκλαίρ στο κτίριο, δήλωσε άλλη πηγή στην εφημερίδα.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε» δήλωσε ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης του Στρος Καν, Μαρκ Αγκνιφιλο.
Μια από τους ενοίκους του Bristol Plaza κοιτά με... τρόπο τι γίνεται κάτω από το σπίτι της - ΦΩΤΟ REUTERS
Φαίνεται πως έκτος από τον… υψηλά ιστάμενο ένοικο που έφερε αντιρρήσεις, ούτε και οι υπόλοιποι ένοικοι του Bristol Plaza θέλουν να… συγκατοικήσουν με τον πρώην ισχυρό άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η αιτία προφανής: το κτίριο όπου πρόκειται να μείνει ο 62χρονο Γάλλος πολιτικός θα βρεθεί υπό πολιορκία των διεθνών ΜΜΕ.

Ήδη άλλωστε, όταν έγινε γνωστό ότι το διαμέρισμα που θα τον φιλοξενούσε βρίσκεται στην 65η οδό, δεκάδες δημοσιογράφοι από τα ΜΜΕ του κόσμου αλλά και πλήθος αστυνομικών βρέθηκαν εκεί, περιμένοντας ένα πλάνο ή μια φωτογραφία του Στρος Καν μετά την αποφυλάκισή του.
Αστυνομία και δημοσιογράφοι σε... σειρά - ΦΩΤΟ REUTERS
Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο πρόξενος της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε τον Στρος Καν στη φυλακή.

Το «χρυσό αλεξίπτωτο» του Στρος Καν
Τα όσα έγιναν (ή δεν έγιναν) το μεσημέρι της 14ης Μαΐου στη σουίτα που είχε νοικιάσει στο Sofitel της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην πολιτική του καριέρα, πέρα από τον προσωπικό διασυρμό. Σύμφωνα όμως με το ABCNews, η θητεία του στο IMF του έχει εξασφαλίσει ένα «χρυσό αλεξίπτωτο», που δεν είναι άλλο από τη σύνταξη των 318.000 δολαρίων το χρόνο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Στρος Καν «κλείδωσε» τη σύνταξη με την παραίτησή του. «Αυτή είναι κοινή πρακτική για στελέχη μεγάλων οργανισμών όταν συνταξιοδοτούνται ή αποσύρονται. Και η περίπτωση Στρος Καν δεν είναι διαφορετική. Η συμφωνία του δίνει αποζημίωση της τάξης του 60-65% της αμοιβής του. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραίτησή του εξασφάλισε άμεσα αμοιβή 318.000 ή 349.000 δολαρίων», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Προστίθεται δε ότι οι όροι της συμφωνίας που είχε υπογράψει το 2007 με το ΔΝΤ ο Στρος Καν δεν προβλέπουν διακοπή της αμοιβής για κανένα λόγο, ούτε καν κι αν ο δικαιούχος κατηγορηθεί σε σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δυο πρόσωπα του Ντομινίκ Στρος Καν – Δείτε φωτο

Σε ποια Ελληνίδα υπουργό την είχε “πέσει” ο Στρος Καν;

Πλήρωσε ακριβά την ελευθερία του – 24ωρη παρακολούθηση για τον Στρος Καν

Ελεύθερος με εγγύηση ο Στρος Καν – Περιμένει σήμερα την υπογραφή απελευθέρωσης του

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε