Κόσμος

Kουβέιτ: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους ανεμβολίαστους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι μόνον οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό από την 1η Αυγούστου.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό του υπουργείου Υγείας που βεβαιώνει ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς και οι έγκυες.

Επίσης χθες η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Κουβέιτ ανέφερε πως όλοι όσοι αφίκνυνται στο εμιράτο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις και δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν συμπτώματα.

Θα είναι εξάλλου υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες ή να κάνουν τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης στο εμιράτο με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους παραχωρείται ελευθερία κίνησης.

Οι αρχές του Κουβέιτ χαλάρωσαν τη Δευτέρα αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων. Η μικρή χώρα της Μέσης Ανατολής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 2.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 394.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026