Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο νότιο Ισραήλ – 14 οι νεκροί – «Υπόσχεται» αντίποινα το Τελ Αβίβ

Άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου, πυροβόλησαν στρατιώτες, έριξαν ρουκέτες και αντιαρματικά πυρά! Το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει επικίνδυνα στο νότιο Ισραήλ στα σύνορα με την Αίγυπτο!

Επτά Ισραηλινοί, δυο γυναίκες και πέντε άνδρες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων. Οι στρατιώτες του Ισραήλ που ανταπέδωσαν τα πυρά σκότωσαν έως και επτά από τους δράστες, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας. 25 οι τραυματίες, για 200 έκανε λόγο νωρίτερα το CNΝ.

Επτά Ισραηλινοί και επτά δράστες σκοτώθηκαν στην τριπλή συντονισμένη επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Εϊλάτ, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Στόχος της πρώτης επίθεσης ήταν ένα λεωφορείο της κρατικής εταιρείας Egged στο οποίο επιτέθηκαν άνδρες με αυτόματα όπλα περίπου το μεσημέρι κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, κοντά στον ισραηλινό σταθμό Νεταφίμ.

Στο λεωφορείο επέβαιναν κυρίως στρατιωτικοί και από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι.
Μισή ώρα αργότερα ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο είχε έρθει για να βοηθήσει τους τραυματίες της πρώτης επίθεσης, έγινε στόχος επίθεσης με τηλεχειριζόμενη βόμβα.

Η τρίτη επίθεση, που ήταν και η πιο φονική καθώς έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί, σημειώθηκε στις 13:00 τοπική ώρα όταν ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα κοντά στην Μπέερ Ορά, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της Εϊλάτ, αυτή τη φορά κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Οι ένοπλοι, σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, μετέβησαν στην περιοχή του νότιου Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και μετακινήθηκαν διαμέσου της ερήμου στο Σινά για να παρεισφρήσουν στο έδαφος της χώρας.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο, το οποίο μετέφερε στρατιωτικούς, που κινούνταν στην πόλη Εϊλάτ, κοντά στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα. Οι στρατιώτες “απάντησαν”, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Τέσσερις νεκροί βρέθηκαν σε ιδιωτικό αυτοκίνητο.

“Επίθεση στην κυριαρχία του κράτους” χαρακτήρισε τις αιματηρές επιθέσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποιώντας ότι “το Ισραήλ θα αντιδράσει αναλόγως”.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή φοιτητική ένωση ανέστειλε τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος ζωής που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο.

“Πρόκειται για σοβαρή τρομοκρατική επίθεση σε πολλές τοποθεσίες” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ. “Το περιστατικό αντανακλά στην αδυναμία της Αιγύπτου να ελέγξει το πέρασμα του Σινά. Οι δράστες προέρχονται από τη Γάζα και θα δράσουμε εναντίον τους με όλη την ισχύ και την αποφασιστικότητά μας”. Πρόσθεσε ότι συγκαλούνται έκτακτες διαβουλεύσεις για να “εξεταστεί η κατάσταση”.

Η Χαμάς διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ, αλλά παρόλα αυτά καλωσόρισε τις επιθέσεις! Καμία παλαιστινιακή οργάνωση έχει διεκδικήσει την ευθύνη για την επίθεση αν και το Ισραήλ πιστεύει πως πρόκειται για «έργο» Παλαιστίνιων μαχητών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε