Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Michael Platt: Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Βρετανία είναι τόσο μυστηριώδης που δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός του ουρανοξύστη του

Michael Platt: Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Βρετανία είναι τόσο μυστηριώδης που δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός του ουρανοξύστη του
Reuters

Με περιουσία που εκτιμάται σε 14,3 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 16,7 δισ. ευρώ) ο Michael Platt (Μάικλ Πλατ) είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία. Αν ρωτήσετε όμως κάποιον συμπατριώτη του ποιος είναι, τότε πιθανότατα η απάντηση θα είναι: «Ποιος Μάικλ;».

 Ο 56χρονος Michael Platt είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία και δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των επιχειρήσεων. Σε αντίθεση όμως με τον μεγιστάνα των πετρελαιοειδών  και συνιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Sir Jim Ratcliffe (με περιουσία 13,1 δισ. λιρών) και τον εφευρέτη James Dyson (10,8 δισ. λίρες), που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου, παραμένει εντυπωσιακά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα μάλιστα με τη «Daily Mail», ακόμα και ο θυρωρός στη ρεσεψιόν του ουρανοξύστη όπου στεγάζεται η έδρα του ομίλου του Platt στο Λονδίνο, φαίνεται να μην τον γνωρίζει. Την εταιρεία του, την  BlueCrest Capital Management την ξέρει, τον ίδιο όμως όχι.

Ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει έστω και διαδικτυακά μαζί του, δεν θα τα καταφέρει. 

Η ιστοσελίδα της εταιρείας δεν φορτώνει καν και ο μυστηριώδης Κροίσος από το Πρέστον της βορειοδυτικής Αγγλίας δεν απαντά στα email.  

O Platt είναι, μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτης ενός ρετιρέ στο Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου, ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος με τρεις βεράντες και ιδιωτικό ασανσέρ στη Νέα Υόρκη με θέα το Σέντραλ Παρκ, ένα διαμέρισμα στην προκυμαία του St Helier στη νήσο Τζέρσεϊ, σπίτια στο χιονοδρομικό κέντρο Verbier στη Γενεύη της Ελβετία, ενός σούπερ γιοτ, ενός αεροσκάφους Bombardier Challenger, ενώ έχει στην κατοχή του μια μεγάλη συλλογή μοντέρνας τέχνης.

Μάλιστα, ακόμα και όταν οι Times πήραν συνέντευξη από τον Platt και τον συνιδρυτή της BlueCrest, William Reeves, το 2006, εκείνοι αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν. 

Άνθρωποι που κινούνται στο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον του, όπως η φίλη του και ισχυρότερη γυναίκα διαχειριστής fund στον κόσμο, Leda Braga,περιγράφουν τον Platt ως «αινιγματικό». 

Αποτέλεσμα αυτής της μυστικοπάθειας είναι ότι κανείς από τους κοινούς θνητούς στην Βρετανία δεν γνωρίζει το όνομα, πόσο μάλλον το πρόσωπο του Platt.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις