Κόσμος

Μήνυση εναντίον του Νικολά Σαρκοζί

Την κατέθεσαν δύο οικογένειες θυμάτων μια επίθεσης στο Καράτσι.

Η προεδρική ασυλία του Νικολά Σαρκοζί έληξε και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έγινε στόχος μια πρώτης μήνυσης από δύο οικογένειες θυμάτων μιας επίθεσης στο Καράτσι που τον κατηγορούν ότι παραβίασε το απόρρητο της έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί μπορεί να ασκηθεί δίωξη από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, καθώς έκλεισε ένας μήνας αφότου εγκατέλειψε τα προεδρικά καθήκοντα.

Αυτή η πρώτη προσφυγή, που κατατέθηκε από δύο οικογένειες θυμάτων της επίθεσης της 8ης Μαΐου 2002 στο Καράτσι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 11 εργαζομένων της Διεύθυνσης Ναυπηγείων καταγγέλλει τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας σε ανακοίνωση στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 σχετικά με την έρευνα της οικονομικής πτυχής της υπόθεσης της επίθεσης στο Καράτσι.

Στην ανακοίνωση αυτή, η προεδρία της Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι “σχετικά με τη λεγόμενη υπόθεση του Καράτσι, το όνομα του αρχηγού του κράτους δεν υπάρχει σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου”. “Ουδέποτε αναφέρθηκε από μάρτυρα ή πρωταγωνιστή αυτού του φακέλου”, συνέχιζε η προεδρία.

Η ανακοίνωση αυτή είχε δοθεί στη δημοσιότητα λίγο μετά τις διαδοχικές απαγγελίες κατηγοριών σε βάρος δύο στενών συνεργατών του αρχηγού του κράτους, των Τιερί Γκομπέρ και Νικολά Μπαζίρ.

Στην προσφυγή τους, οι δύο οικογένειες εκτιμούν πως, δίνοντας στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση, ο πρόεδρος παραβίασε την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

Διαβάστε

Ο Ολάντ “σβήνει” τις αλλαγές του Σαρκοζί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί την επίθεση στο Ιράν – Η στρατηγική και οι φόβοι του Αμερικανού προέδρου
Παρά την επιθετική ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πιστός στην τακτική της αναμονής και αναφέρει συχνά πυκνά πως το θέμα μπορεί να λυθεί με διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ 1