Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

NASA: Για πρώτη φορά σε αποστολή στη Σελήνη συμμετέχουν γυναίκα και Αφροαμερικανός

NASA: Για πρώτη φορά σε αποστολή στη Σελήνη συμμετέχουν γυναίκα και Αφροαμερικανός

Η NASA ανακοίνωσε τους τέσσερις αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στη διαστημική αποστολή «Artemis II», την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η πρώτη γυναίκα, ο πρώτος Αφροαμερικανός και ο πρώτος Καναδός που συμμετέχουν σε αποστολή στη Σελήνη.

Πρόκειται για τους Αμερικανούς αστροναύτες Ράιντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ και Κριστίνα Χάμοκ Κοχ, οι οποίοι συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε διαστημικές πτήσεις, και τον Καναδό αστροναύτη του Καναδικού Οργανισμού Διαστήματος, Τζέρεμι Χάνσεν.

Η αποστολή διαδέχεται την χωρίς πλήρωμα αποστολή «Artemis I» που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Η εκτόξευση αναμένεται τον Νοέμβριο του 2024 και κατά τη διάρκεια του «Artemis II» οι τέσσερις αστροναύτες θα πετάξουν γύρω από τη Σελήνη για δέκα ημέρες, με τον πύραυλο Space Launch System και το διαστημικό σκάφος Orion. Στόχος είναι η αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος για επόμενες αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης. Μέσω των αποστολών Artemis, η NASA ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές μακροπρόθεσμες αποστολές ανθρώπινης εξερεύνησης της Σελήνης και τελικά του ‘Αρη.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις