Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Σίλβιο στο εδώλιο – “Είμαι θύμα καταδίωξης”, είπε

Θα νικήσουμε! Φαίνεται να λέει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φτάνοντας στο δικαστήριο

Οκτώ ολόκληρα χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε δικαστήριο ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σήμερα πέρασε το όμως το κατώφλι κατηγορούμενος για τρεις απάτες και διαφθορά. πρόκειται για την δίκη «Mediatrade».

Πρόκειται για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων του ομίλου «Mediaset» πίσω από την οποία οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι κρύβεται η δημιουργία παράκτιων εταιριών και η απόκρυψη σοβαρών ποσών από το ιταλικό δημόσιο.

Η σημερινή δικάσιμος είναι τεχνικής φύσεως και κατά συνέπεια, ο «Καβαλιέρε» δεν μπόρεσε να πάρει το λόγο. Σε δηλώσεις του, όμως, σε τηλεοπτικό του κανάλι πριν πάει στο δικαστήριο, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «είναι θύμα καταδίωξης, από την στιγμή που και η δίκη αυτή, είναι μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται για να απαλειφθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντά η αριστερά για να εξασφαλίσει την εξουσία. Πρόκειται για γελοίες και αβάσιμες κατηγορίες».

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «δεν ασχολήθηκε ποτέ με την αγορά τηλεοπτικών ή κινηματογραφικών δικαιωμάτων, αφού το 1994, όταν μπήκε στην πολιτική, απομακρύνθηκε από τις επιχειρήσεις του». Είναι η πρώτη φορά που ο «μίστερ τιβί», παρουσιάζεται ενώπιον των δικαστών, από τότε που αποφασίσθηκε η μερική άρση της ασυλίας του.

Η προηγούμενη φορά που ο Μπερλουσκόνι είχε λάβει μέρος σε δικάσιμο, στο Μιλάνο, ήταν στις 17 Ιουνίου του 2003.

Έξω από το δικαστήριο σήμερα συγκεντρώθηκαν περίπου πενήντα υποστηρικτές του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, οι οποίοι του εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και να τόνισαν στους δημοσιογράφους ότι «πρόκειται σίγουρα να βγει αλώβητος από όλες αυτές τις δικαστικές περιπέτειες». «Είμαι ο άνθρωπος που σε κάθε εποχή και σε όλο το σύμπαν, αντιμετώπισε τις περισσότερες δίκες», θέλησε να επαναλάβει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την τηλεοπτική του παρέμβαση.

Αναμένεται πλέον η έναρξη της δίκης «Ρούμπι Γκέιτ» στις 6 Απριλίου. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν ο Μπερλουσκόνι θα είναι παρών στην αίθουσα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του θα ζητήσουν από την δεκαοκτάχρονη μαροκινή Ρούμπι Καρίμα να καταθέσει και να υπερασπισθεί δημοσίως, και με αναλυτικό τρόπο, τον ζάπλουτο πρωθυπουργό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε