Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο τυφώνας Μάθιου “μαστιγώνει” αεροπλάνο! Σοκαριστικό βίντεο

Φωτό Facebook / BBC News
Φωτό Facebook / BBC News

Το βίντεο δημοσιεύει το BBC κι έχει τίτλο “έτσι μοιάζει το να ταξιδεύεις μέσα στο μάτι του τυφώνα Μάθιου”. Ο τίτλος είναι εξαιρετικά επιτυχημένος, αφού το βίντεο δείχνει τις προσπάθειες των πιλότων να καταφέρουν να σταθεροποιήσουν το αεροπλάνο, αλλά στην πραγματικότητα να επιζήσουν.

Κι αυτό διότι πραγματικά το αεροσκάφος έχει κάθε άλλο παρά σταθερή πορεία. Ο πιλότος, Tim Gallagher και το πλήρωμά του, κατάφεραν να επιδείξουν “ολύμπια ψυχραιμία” κατά την διάρκεια των σφοδρών αναταράξεων΄, προκαλώντας τον θαυμασμό των χιλιάδωβ χρηστών των social media που έχουν παρακολουθήσει το βίντεο.

Η ταχύτητα του ανέμου φτάνει τα 193 χλμ./ώρα (!), ενώ στο τέλος του βίντεο αποτυπώνεται και η… λύτρωση, αφού το αεροσκάφος έχει καταφέρει να περάσει μέσα από τον τυφώνα, σε “καθαρότερους” ουρανούς.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο χειρότερος τυφώνας που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής τα τελευταία 10 χρόνια κόστισε τη ζωή σε 339 ανθρώπους στην Αϊτή και σε τέσσερις στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τμήματα της Φλόριντα, Τζόρτζια και της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Μάθιου, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, και ο οποίος συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που η ταχύτητά τους φτάνει ακόμη και τα 220 χιλιομέτρων την ώρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε