Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Οι δικαστές του Καΐρου στέλνουν στη φυλακή τον Μουμπάρακ και τους γιους του

Οι δικαστές του Καΐρου στέλνουν στη φυλακή τον Μουμπάρακ και τους γιους του

Σε τριετή φυλάκιση για διαφθορά καταδίκασε το δικαστήριο του Καΐρου τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς και τους δύο γιους του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων.

“Το δικαστήριο διατάσσει να σταλεί στη φυλακή ο Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ για τρία χρόνια”, ανακοίνωσε ο δικαστής, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου μαζί με τους δύο γιους του παρακολουθούσε μέσα από μεταλλικό κλουβί την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, 85 ετών, και οι δύο γιοι του Γκαμάλ και Αλαα δικάσθηκαν από το δικαστήριο του Καΐρου για υπεξαίρεση 125 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (13,5 εκατομμυρίων ευρώ) από τον προϋπολογισμό των προεδρικών μεγάρων.

Το δικαστήριο επέβαλε στους τρεις πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων και την επιστροφή του ποσού των 17,6 εκατομμυρίων δολαρίων που καταδικάστηκαν ότι υπεξαίρεσαν.

Ο 86χρονος Χόσνι Μουμπάρακ δικάζεται επίσης για κατάχρηση εξουσίας και για την ευθύνη του στους θανάτους διαδηλωτών κατά την εξέγερση του 2011 που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από την εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωθυπουργός της Αιγύπτου ορίστηκε πρώην υπουργός του Μουμπάρακ

Ο τελευταίος πρωθυπουργός και οι δυο γιοι του Μουμπάρακ απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για διαφθορά

Επαναλαμβάνεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του Μουμπάρακ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε