Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολάντ: Θα βοηθήσω να βρεθεί ονομασία για την ΠΓΔΜ

Ολάντ: Θα βοηθήσω να βρεθεί ονομασία για την ΠΓΔΜ

Πρόθυμος να βοηθήσει προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε σήμερα από τη Λιουμπλιάνα, στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες της χώρας του προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο ζήτημα των ονομασίας των Σκοπίων, που διχάζει την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ).

Προέταξε τις καλές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας

Προτάσσοντας την «ποιότητα των σχέσεων» της Γαλλίας με την Ελλάδα, ο Ολάντ επισήμανε πως η Γαλλία είναι «διαθέσιμη να επιδιώξει μία λύση».

«Το θέμα της ονομασίας παρεμποδίζει επί του παρόντος την όλη διαδικασία και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ’ αυτό», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σλοβένο ο ομόλογό του Μπόρουτ Παχόρ.

Ο Ολάντ υπενθύμισε «τη δέσμευση της Γαλλίας για την διεύρυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής». «Εμείς μπορούμε να συνομιλούμε με όλους, έχουμε άριστες σχέσεις με όλες τις βαλκανικές χώρες», επεσήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκαλεί πάλι ο Γκρούεφσκι για την ονομασία!

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα φταίει που τα Σκόπια δεν είναι στο ΝΑΤΟ

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα φταίει που λαθρομετανάστες περνούν στη χώρα μας

Τι απάντησε ο Σαμαράς με επιστολή του στον σκοπιανό πρωθυπουργό για την ονομασία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε