Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ουκρανία: Αλλαγή σχεδίων για τους ερευνητές – Δεν θα επισκεφθούν τον τόπο της τραγωδίας του Boeing της Malaysia Airlines

Ουκρανία: Αλλαγή σχεδίων για τους ερευνητές – Δεν θα επισκεφθούν τον τόπο της τραγωδίας του Boeing της Malaysia Airlines

Οι συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και στρατεύματα στην Ουκρανία είναι ο λόγος που οι διεθνείς ερευνητές δεν θα μεταβούν στον τόπο που γράφτηκε η τραγωδία με το Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Οι διεθνείς ερευνητές εγκατέλειψαν σήμερα τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής παρατηρητής της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, είπε στους δημοσιογράφους: “Λάβαμε πληροφορίες ότι διεξάγονται μάχες. Η κατάσταση στην περιοχή δείχνει επικίνδυνη…επομένως αποφασίσαμε να αναπτυχθούμε αύριο το πρωί”, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι “οι συγκρούσεις στην περιοχή το πιθανότερο είναι να επηρεάσουν τον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου”.

Νωρίτερα, οι αρχές της χώρας είχαν καταλήξει σε συμφωνία με τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία για να αποκτήσουν οι διεθνείς ερευνητές πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου των Malaysia Airlines

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε σήμερα ότι οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία συμφώνησαν να επιτρέψουν την πρόσβαση στoυς διεθνείς ερευνητές στο σημείο όπου έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα το Boeing 777 των Malaysia Airlines και να τους διευκολύνουν να καθορίσουν τα αίτια της συντριβής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μαλαισιανού πρωθυπουργού, η συμφωνία με τον επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών Αλεξάντερ Μποροντάι «θα προσφέρει προστασία στους διεθνείς ερευνητές» για να συλλέξουν τις σορούς και να ερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

“Ελπίζω αυτή η συμφωνία με τον Μποροντάι να διασφαλίσει την ασφάλεια στο πεδίο ώστε οι διεθνείς ερευνητές να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους”, πρόσθετε η ανακοίνωση του Ραζάκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Boeing Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι γονείς που ψάχνουν την κόρη τους στα συντρίμμια (PHOTOS+VIDEO)

Ξεδιαντροπιά! Βάφτηκε και πόζαρε με make up που έκλεψε από θύματα του Boeing της Malaysia Airlines

Λευκός Οίκος: Υπαίτιος ο Πούτιν για την κατάρριψη του Boeing

ΒΙΝΤΕΟ: Ο πύραυλος που έριξε το Boeing!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε