Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ψάχνουν απαντήσεις στο έδαφος για το τι συνέβη τον αέρα – Ζητούν βοήθεια από 15 χώρες για τον εντοπισμό του Boeing

Ψάχνουν απαντήσεις στο έδαφος για το τι συνέβη τον αέρα –  Ζητούν βοήθεια από 15 χώρες για τον εντοπισμό του Boeing

– Ανακρίνουν μέλη του προσωπικού εδάφους προκειμένου να διαπιστώσουν αν γνώριζαν οποιαδήποτε λεπτομέρεια
– Ελέγχουν ξανά εξονυχιστικά τη λίστα των επιβατών του Boeing
– Τα σπίτια του πιλότου και του συγκυβερνήτη έψαξε η αστυνομία
– Βοήθεια στις έρευνες από άλλες χώρες ζήτησε η κυβέρνηση της Μαλαισίας
– Η ιδιαιτερότητα του Boeing που κάνει όλο και πιο πιθανό το σενάριο τρομοκρατίας

Μέλη του προσωπικού εδάφους ανέκριναν οι αρχές της Μαλαισίας προκειμένου να διαπιστώσουν αν γνώριζαν οτιδήποτε που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες ή ενδείξεις για το Boeing της Malaysia Airilines.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα », είπε η αστυνομική πηγή χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των ατόμων από το προσωπικό εδάφους που ανακρίθηκαν.

Το Σάββατο η αστυνομία έψαξε τα σπίτια του πιλότου και του συγκυβερνήτη λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους είχε εσκεμμένα απενεργοποιηθεί και ότι το αεροπλάνο πετούσε για επτά ώρες σε άγνωστο προορισμό.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας πήραν καταθέσεις από την οικογένεια του κυβερνήτη ενώ ειδικοί εξετάζουν και τον προσομοιωτή πτήσεων που διέθετε στο σπίτι του ο 53χρονος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ.

Ζήτησαν βοήθεια από άλλες χώρες

Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις χωρών από εδάφη των οποίων διέρχονται οι δύο αεροδιάδρομοι τους οποίους θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει η πτήση ΜΗ370. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Κίνα, η Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Γαλλία.

Από τα δορυφορικά δεδομένα έχουν εντοπιστεί δύο αεροδιάδρομοι όπου το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει. Ο πρώτος είναι προς τα βόρεια έως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και ο δεύτερος προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ειδικοί ανέφεραν ότι αν το αεροπλάνο προσπάθησε να κάνει τη βόρεια διαδρομή , είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από τον ινδικό εναέριο χώρο και πάνω από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν όπου είναι διάσπαρτες από στρατιωτικά ραντάρ.

Το Σάββατο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας του αεροσκάφους και η στροφή του με κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό ήταν “σκόπιμες ενέργειες” ενώ από τα στοιχεία που διαθέτουν πιστεύουν ότι το Μπόινγκ συνέχισε να πετά για επτά ώρες αφότου έδωσε για τελευταία φορά το “στίγμα” του.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να επανεξετάσουν και πάλι τα προφίλ των 227 επιβατών και των 12 μελών του πληρώματός του.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό η Ινδία ανέστειλε τις έρευνες που διεξήγαγε κατόπιν αιτήσεως της κυβέρνησης της Μαλαισίας. Η Ινδία ερευνούσε δύο περιοχές, μία γύρω από τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και μια πιο δυτικά στον κόλπο της Βεγγάλης. Και οι δύο έρευνες έχουν ανασταλεί, αλλά μπορεί να ξαναρχίσουν όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Διαβάστε

Φουντώνουν οι πληροφορίες πως τρομοκράτες εξαφάνισαν το Boeing της Malaysia Airlines – Σενάρια πως θα το ρίξουν σε κατοικημένη περιοχή!

Εξάωρη πτήση στο άγνωστο – Παραδέχονται αεροπειρατεία – Δεν έχουν ιδέα που είναι το αεροπλάνο

Άφαντο επί μία εβδομάδα το Boeing της Malaysia Airlines – Τα νέα σενάρια για την εξαφάνιση

Το ακραίο σενάριο για την τύχη του Boeing που ψάχνει όλος ο πλανήτης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε