Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πάπας: Ο Ιησούς μας καλεί να παίξουμε στην ομάδα του

Πλημμύρισε η παραλία της Κοπακαμπάνα. ΦΩΤΟ REUTERS
Πλημμύρισε η παραλία της Κοπακαμπάνα. ΦΩΤΟ REUTERS

“Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου”, υποστήριξε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Βραζιλία, διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2014 και μόνη εθνική ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές.

«Ο Ιησούς μας ζητεί να παίξουμε στην ομάδα του. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των όσων βρίσκεσθε εδώ αγαπά τον αθλητισμό», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των δύο εκατ. νέων που είχαν συγκεντρωθεί στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, για μία ολονυκτία αφιερωμένη στην προσευχή.

«Εδώ στη Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, το ποδόσφαιρο αποτελεί το εθνικό πάθος. Και λοιπόν, τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής όταν καλείται να συμμετέχει σε μία ομάδα; Θα πρέπει να προπονηθεί! Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας ως ακόλουθοι του Κυρίου», εξήγησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μας προσφέρει τη δυνατότητα για μία ζωή γόνιμη κι ευτυχισμένη, μας προσφέρει επίσης ένα μέλλον μαζύ του που δεν θα έχει τέλος, την αιώνιο ζωή», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος επεσήμανε, «Εκείνος μας ζητεί να προπονηθούμε για να είμαστε σε φόρμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άφοβα όλες τις καταστάσεις στη ζωή μας».

Πώς, όμως; Κι εδώ ο ποντίφικας απαρίθμησε τους τρόπους: «με την προσευχή, με την θεία κοινωνία, που ενσαρκώνει τον Χριστό, με την αδελφική αγάπη, την προσοχή στον άλλον, την κατανόηση, τη συγχώρεση, την υποδοχή, την βοήθεια στον πλησίον, σε όλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να βάζουμε κανέναν στο περιθώριο».

«Αγαπητοί μου νέοι! Γίνετε οι πραγματικοί αθλητές του Χριστού», ανέκραξε ο Πάπας.

Ο ποντίφικας ανέφερε το παράδειγμα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, νέου από πλούσια οικογένεια, που εγκατέλειψε πάντα τα εγκόσμια κι αφιερώθηκε στον Χριστό: «Ο Ιησούς του είπε ‘Φραγκίσκε, πήγαινε και διόρθωσε τον Οίκο μου’. Σήμερα, εξίσου, ο Κύριος εξακολουθεί να έχει ανάγκη εσάς, τους νέους, για την Εκκλησία του».

«Μην είσαστε Χριστιανοί μερικής απασχόλησης, σχολαστικοί, επιφανειακοί, αλλά αυθεντικοί Χριστιανοί. Είμαι βέβαιος πως δεν επιθυμείτε να ζείτε μέσα στην αυταπάτη μίας ελευθερίας που αφήνεται να μαυλισθεί από τις μόδες και τις ευκολίες της εποχής. Γνωρίζω καλά πως στοχεύετε ψηλά!», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Διαβάστε

1,5 εκατομμύριο άνθρωποι υποδέχθηκαν τον Πάπα στην Κοπακαμπάνα

Βραζιλία: Επεισόδια και εξουδετέρωση βόμβας κατά την επίσκεψη του Πάπα

Ο Πάπας καταργεί την ισόβια κάθειρξη και αυξάνει τις ποινές για το ξέπλυμα χρήματος

Τους τηλεφώνησε ο ίδιος ο Πάπας για να… «ξηλώσουν» το άγαλμα του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε