Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παραιτήθηκε η Γαλλίδα υπ. εξωτερικών

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, με επιστολή προς τον Νικολά Σαρκοζί

έπειτα από μία σειρά από γκάφες σε σχέση με την εξέγερση στην Τυνησία.

“Αν και έχω το αίσθημα ότι δεν διέπραξα καμία παράλειψη, αποφάσισα… να εγκαταλείψω τη θέση της υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων” δηλώνει η Μισέλ Αλιό-Μαρί στην επιστολή η οποία αρχίζει με την προσφώνηση “Αγαπητέ Νικολά…Σας ζητώ να δεχθείτε την παραίτησή μου”.

“Εδώ και μερικές εβδομάδες, είμαι ο στόχος πολιτικών επιθέσεων και στη συνέχεια επιθέσεων από ΜΜΕ, που μεταφέρουν, για να δημιουργήσουν υποψίες, ψέματα και αμαλγάματα”, υπογραμμίζει επίσης η Αλιό-Μαρί, η οποία ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών στα μέσα Νοεμβρίου αφού διετέλεσε υπουργός σε διάφορες κυβερνήσεις από το 2002.

“Εδώ και δεκαπέντε ημέρες, η οικογένειά μου έχει υποστεί εκ μέρους ορισμένων ΜΜΕ πραγματική παρενόχληση στην ιδιωτική της ζωή” και “δεν μπορώ να δεχθώ πως ορισμένοι χρησιμοποιούν αυτή τη σκευωρία για να προσπαθήσουν να γίνει πιστευτή μια αδυναμία της διεθνούς πολιτικής της Γαλλίας”, προσθέτει.

“Έχω μια πολύ υψηλή ιδέα της πολιτικής στην υπηρεσία της Γαλλίας ώστε να δεχθώ να χρησιμοποιηθώ ως πρόσχημα για μία τέτοια επιχείρηση” και “έχω μεγάλη πίστη και φιλία προς το πρόσωπό σας για να δεχθώ ότι η διεθνής δράση σας μπορεί, με οποιονδήποτε τρόπο, να δοκιμασθεί”, διευκρινίζει.

Συμφωνα με το γραφείο της, η Αλιό-Μαρί συνάντησε το Νικολά Σαρκοζί τις πρώτες απογευματινές ώρες για να του παραδώσει την επιστολή παραίτησής της.

Ο Σαρκοζί, που θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα αργότερα αναμένεται να διορίσει στη θέση της τον υπουργό Άμυνας Αλέν Ζιπέ, έναν βετεράνο συντηρητικό που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε