Κόσμος

Πέντε στα πέντε ο Ρόμνεϊ – Ακάθεκτος για το Λευκό Οίκο

Κονέκτικατ, Ρόουντ Άιλαντ, Νέα Υόρκη, Ντέλαγουερ και Πενσιλβάνια κέρδισε ο Μιτ Ρόμνεϊ κι έκανε ένα ακόμη βήμα για να αντιμετωπίσει τον Μπάρακ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ακόμη ένας γύρος των εσωκομματικών εκλογών για το ποιος θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έφερε την… υπογραφή του Ρόμνεϊ, με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή να πλησιάζει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αντιπροσώπων που απαιτείται για να εξασφαλίσει οριστικά το χρίσμα.

Αυτή τη φορά, η νίκη του Ρόμνεϊ ήταν… εύκολη, αφού ο κυριότερος αντίπαλός του Ρικ Σαντόρουμ, έχει αποσυρθεί από τη μάχη για το χρίσμα.

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς μετά την ήττα του στο Ντέλαγουερ, όπου είχε κάνει εντατική εκστρατεία, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στο NBC ότι η εκστρατεία του μάλλον πλησιάζει στο τέλος της. “Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε σε βάθος τι κάνουμε”, δήλωσε.

Ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει μόλις σε δύο πολιτείες, στη Νότια Καρολίνα και στη Τζόρτζια, όπου εκλέγεται. Ο άλλος υποψήφιος που απομένει, ο Ρον Πολ, έχει πει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια ακόμα κι αφού ο Ρόμνεϊ εξασφαλίσει το χρίσμα.

Οι πέντε πολιτείες όπου επικράτησε ο Ρόμνεϊ δίνουν μαζί 231 εκλέκτορες στο κομματικό συνέδριο και η άνετη νίκη Ρόμνεϊ θα τον φέρει πιο κοντά στους 1.144 που χρειάζεται και μαθηματικά για να εξασφαλίσει οριστικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο συνέδριο.

Ήδη πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είχε 695 εκλέκτορες, σύμφωνα με το CNN.
Τυπικά ο Ρόμνεϊ αναμένεται να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό και το χρίσμα περίπου τα τέλη Μαΐου.

Στην ομιλία του στο Νιού Χάμσιρ, ο Ρόμνεϊ είπε ότι “μια καλύτερη Αμερική αρχίζει απόψε”. Επιτέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος δεν έφερε “ελπίδα” και “αλλαγή”, όπως υποσχόταν το 2008. “Θα νικήσουμε τη φτώχεια, όχι με μια κυβερνητική επιταγή αλλά με σεβασμό και επιτεύγματα που διδάσκονται από τους γονείς, μαθαίνονται στο σχολείο, εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς”.

Ο Ρόμνεϊ θέλει να προσεγγίσει τους ανεξάρτητους, τους ισπανόφωνους και τους νέους, ομάδες ψηφοφόρων που διεκδικούν αμφότεροι οι υποψήφιοι και θεωρείται πως θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Αναζητεί επίσης υποψήφιο αντιπρόεδρο, κι ένας από αυτούς είναι ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής εκλεγμένος στη Φλόριδα και καταγόμενος από την Κούβα, που συμμετείχε στην προεκλογική του εκστρατεία στην Πενσιλβάνια την Δευτέρα.

Οι δημοσκοπήσεις ως τώρα αφήνουν να φανεί ότι η μάχη ίσως αποδειχθεί αμφίρροπη, παρότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Στήθος με στήθος” Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Χάνει έδαφος ο Ομπάμα – Μειώθηκε η διαφορά από τον Ρόμνεϊ

Εκτός κούρσας για την προεδρία ο Ρικ Σαντόρουμ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Γκραντ Κάνυον καίει επί έναν μήνα: Στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Πρόκειται για τη χειρότερη φωτιάς της χρονιάς στις ΗΠΑ - Καταστράφηκαν πάνω από 50 κτίρια, ανάμεσά τους το μοναδικό ξενοδοχείο της περιοχής - Μεγάλος ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες
Γκραντ Κάνυον
Γιατί η Τουρκία φοβάται τα F-35 του Ισραήλ και τα Rafale της Ελλάδας: Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση της Άγκυρας
Η Τουρκία πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει περιφερειακό ρόλο στην περιοχή λόγω του γερασμένου στόλου της πολεμικής αεροπορίας της
rafale
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ