Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Pfizer: Το χρυσό deal με το εμβόλιο – Πόσες δόσεις θα πάρουν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση

Pfizer εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ελπίδες σε όλο τον κόσμο έχουν γεννήσει οι ανακοινώσεις της Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και την αποτελεσματικότητά του πάνω από 90%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ είναι έτοιμες να πάρουν τις πρώτες δόσεις από το πειραματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό ενώ γίνονται διεργασίες ώστε να επιταχύνουν τον έλεγχο ασφαλείας και την αποτελεσματικότητα.

Το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech κάνει λόγο για πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό και ανέπτυξαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, όπως ανέφεραν οι εταιρείες τη Δευτέρα.

Μάλιστ Pfizer και BioNTech έχουν, ήδη συμφωνήσει για 100 εκατομμύρια δόσεις με τις ΗΠΑ και 200 εκατομμύρια δόσεις με την ΕΕ, με οψιόν για αγορά επιπλέον 100 εκατομμυρίων.

«Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το διανείμουμε με δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, σε συνέντευξή του.

Τα χρυσά deal για το εμβόλιο έχουν ως εξής:

ΕΕ: 200 εκατ. δόσεις (οψιόν: 100 εκατ.)

Ιαπωνία: 120 εκατ. δόσεις

ΗΠΑ: 100 εκατ. δόσεις (οψιόν: 500 εκατ.)

Ηνωμένο Βασίλειο: 30 εκατ. δόσεις

Παράλληλα οι δυο εταιρίες αναμένουν ότι θα έχουν 50 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο φέτος και 1,3 δισ. το 2021

Φον ντερ Λάιεν: Συμβόλαιο για 300 εκατ. δόσεις

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους για να προμηθευτεί έως και 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου. «Υπέροχα νέα από Pfizer & την BioNTech Group σχετικά με τα επιτυχή αποτελέσματα της τελευταίας κλινικής δοκιμής για εμβόλιο του COVID19», σημείωσε η Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Τwitter, προσθέτοντας ότι «η ευρωπαϊκή επιστήμη λειτουργεί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις