Κόσμος

Ποιός είναι ο πιο ισχυρός άντρας του κόσμου

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον ρώσο πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας καταρρέουσας υπερδύναμης» που όμως «διατηρεί την ζωτικότητά της».

Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

«Αφήστε τους άλλους να το σχολιάσουν», δήλωσε ο Ντίμτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια είναι πλουσιότερη συγγραφέας του κόσμου

Οι… κροίσοι του αθλητισμού – Πιο ακριβοπληρωμένος ο Γουντς

Τα υψηλότερα αμοιβόμενα ζευγάρια για το 2013 αποκαλύπτονται!

Έξι Έλληνες στη λίστα του “Forbes” με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αμερικής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα