Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Πρωτοφανές! Οι Βέλγοι… Κλουζώ ήξεραν που ήταν ο Αμπντεσλάμ αλλά το ντοσιέ… ξεχάστηκε!

Βρυξέλλες: Πρωτοφανές! Οι Βέλγοι… Κλουζώ ήξεραν που ήταν ο Αμπντεσλάμ αλλά το ντοσιέ… ξεχάστηκε!

Για γέλια και για κλάματα η είδηση που μεταδίδει το Politico. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τοπική αστυνομία του Μέχελεν, στο Βέλγιο, είχε πληροφορίες για το που κρυβόταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά αυτές δεν κοινοποιήθηκαν… από λάθος!

Το ότι ο σχεδιασμός και η αντίδραση της βελγικής αστυνομίας στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν τουλάχιστον… προβληματικός, έχει αποδειχθεί εδώ και μέρες. Κυρίως επειδή είναι δεδομένο πως υπήρχαν πληροφορίες για “χτύπημα” στην πρωτεύουσα του Βελγίου, αλλά παρόλα αυτά η αστυνομία δεν κατάφερε να το αποτρέψει.

Κι ενώ, λοιπόν, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, διέφευγε επί πέντε μήνες και μάλιστα φέρεται να σχεδίαζε νέο Παρίσι στο Βέλγιο, η τοπική αστυνομία του Μέχελεν, φέρεται να ήξερε που βρισκόταν!

Αλλά δεν… θέλησε να το μοιραστεί. Όπως μεταδίδει το Politico, η αστυνομία του Μέχελεν, που βρίσκεται βόρεια των Βρυξελλών, δεν έδωσε πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην σύλληψη του Αμπντεσλάμ από τις βελγικές αρχές τουλάχιστον τρεις μήνες πριν!

Μία σύλληψη που τελικά ήρθε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με κινηματογραφικό τρόπο.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μέχελεν, Yves Bogaerts, “δυστυχώς έγινε ένα λάθος από την ομάδα μου”. Και συνέχισε: “Ένας συνάδελφος ξέχασε να βγάλει τις πληροφορίες από το ντοσιέ”! Έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει πως “καμία πληροφορία δεν κρύφτηκε σκόπιμα”…

Πηγή: politico.eu

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε