Κυριακή, 12 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: “Απεταξάμην” τους βομβιστές των Βρυξελλών – Θέλει να γυρίσει στη Γαλλία

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: “Απεταξάμην” τους βομβιστές των Βρυξελλών – Θέλει να γυρίσει στη Γαλλία

“Γλεντάει” για τα καλά τις βελγικές αρχές ο Σαλάχ Αμπντεσμάμ, ο μοναδικός επιζών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ευρώπη μέχρι την περασμένη Παρασκευή όταν συνελήφθη στο Μόλενμπεκ. Ο Αμπντεσλάμ τώρα θέλει να εκδοθεί στη Γαλλία και δηλώνει πως δεν ήξερε τίποτα για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες ούτε και γνωρίζει τους καμικάζι των Βρυξελλών.

Ο Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε την Πέμπτη (24.03.2016) στο δικαστήριο για την ακρόασή του αλλά μετά από αίτημά του η διαδικασία αναβλήθηκε μέχρι τις 7 Απριλίου. Αν και την Κυριακή ο 26χρονος δράστης είχε αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία, τώρα –δυο μέρες μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες- άλλαξε γνώμη και θέλει να εκδοθεί εκεί «το συντομότερο δυνατό» όπως είπε ο δικηγόρος του, Σβεν Μαρί.

«Ο Αμπντεσλάμ θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν διότι, πιστεύω, ότι θέλει να δώσει εξηγήσεις στη Γαλλία», επεσήμανε ο δικηγόρος του στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι ο πελάτης του δεν συνεργάζεται πλέον με τις βελγικές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε