Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πρωτοφανής επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Τα έσπασαν μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, διέλυσαν τις τμηματικές εκλογές, άρπαξαν τις κάλπες και έγιναν καπνός.

Απίστευτη επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Με ρόπαλα και σπρέι, όρμηξαν στην αίθουσα διεξαγωγής των εκλογών για ανάδειξη προέδρων τμημάτων και προέδρων κλάδων, και αφού ακινητοποίησαν τους πάντες, εξαφανίστηκαν με τις κάλπες.
 
Οκτώ με δέκα πρόσωπα τα οποία έφεραν κράνη στο πρόσωπο εμφανίστηκαν από το πουθενά και επιτέθηκαν στους φοιτητές με δακρυγόνα και ρόπαλα. Αφού «τα έσπασαν» στη κυριολεξία, έκλεψαν τις κάλπες και έγιναν καπνός.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ακολουθούσαν οδηγίες ενός από τους κουκουλοφόρους.
 
Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέφθασε και δύναμη της αστυνομίας μέλη της οποίας πήραν καταθέσεις και άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της πρωτοφανούς στα κυπριακά χρονικά επίθεσης…
 
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νίκος Περιστιάνης, «φαίνεται ότι ήταν οργανωμένη προσπάθεια γιατί και εγώ τώρα έμαθα, φαίνεται ότι είναι μια ακραία ομάδα νέων, μάλλον ακροδεξιοί, οι
οποίοι ήθελαν να κάνουν επίδειξη δυνάμεως”.
 
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου όμως οι φοιτητικές παρατάξεις φαίνεται πως έχουν κι εκεί μεγάλη επίδραση.
 
Τον τελευταίο μήνα οι φοιτητές των ιδιωτικών πανεπιστημίων αντιδρούν στην πρόθεση των ιδιοκτητών των πανεπιστημίων να αυξήσουν για άλλη μια φορά τα δίδακτρα και έχουν προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για να μην γίνει άλλη μια αύξηση στα δίδακτρα τους.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε