Παρασκευή, 14 Ιουν.
36oC Αθήνα

Qatar Airways: Αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από Ντόχα προς Δουβλίνο – Τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν

Qatar Airways: Αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από Ντόχα προς Δουβλίνο – Τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αναταράξεων σε πτήση πάνω από την Τουρκία. Το αεροσκάφος της Qatar Airways εκτελούσε δρομολόγιο από την Ντόχα προς το Δουβλίνο.

Το αεροσκάφος Boeing 787-9 dreamliner της εταιρείας Qatar Airways παρουσίασε αναταράξεις ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία. Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν πως τραυματίστηκαν. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου συνεχίζει να παρέχει πλήρη βοήθεια στο έδαφος στους επιβάτες και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας», ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ιρλανδίας. 

Κατά την προσγείωσή της λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι τοπική ώρα σήμερα (26.05.2024), η πτήση QR017 της Qatar Airways έγινε δεκτή από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πυροσβεστών του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα σε πτήση με προορισμό τη Σιγκαπούρη, η οποία παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας 73χρονος βρήκε τραγικό θάνατο.

Στην ίδια πτήση της Singapore Airlines, περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 20 εκ των οποίων νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα στη σπονδυλική στήλη.

Τα ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις στη διάρκεια πτήσεων είναι ο πιο συχνός τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του 2021 που εκπόνησε η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Από το 2009 ως το 2018 η αμερικανική υπηρεσία διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των αναφερθέντων ατυχημάτων σε αεροπλάνα οφείλονταν σε αναταράξεις και τα περισσότερα είχαν ως αποτέλεσμα έναν ή περισσότερους τραυματισμούς αλλά καμία ζημιά αεροσκάφους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις