Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Qatar Gate: «Το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ θυμίζει τη σειρά Narcos», είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι

Qatar Gate: «Το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ θυμίζει τη σειρά Narcos», είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι

Το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ που έχει ως πρωταγωνίστρια και την Εύα Καϊλή και στο οποίο ύποπτοι βρέθηκαν με βαλίτσες γεμάτες μετρητά, μοιάζει με κάτι που έχει βγει από την αστυνομική τηλεοπτική σειρά «Narcos», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι. Ο Ιταλός πολιτικός χαρακτήρισε επίσης «επαίσχυντο» το όλο θέμα.

«Αυτό που είδαμε ήταν σκηνές αντάξιες του Netflix, του Narcos», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στο δημόσιο ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI, για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, στο οποίο έχει εμπλακεί η Εύα Καϊλή. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας χαρακτήρισε «επαίσχυντο» και επιβλαβές για τη φήμη των θεσμών της ΕΕ το αποκαλούμενο σκάνδαλο Qatar Gate, που περιλαμβάνει διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

«Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, είναι ανάγκη να αφήσουμε τη βελγική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είναι ανάγκη να αντιδράσουμε ίσως με ακόμη πιο αποτελεσματικούς κανόνες διαφάνειας, ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε o Πάολο Τζεντιλόνι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ, βέβαια, αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Η Καϊλή και οι άλλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου

Οι ύποπτοι για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ είναι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης, Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

Ερευνητές διεξήγαγαν έρευνες σε 19 κατοικίες και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο διάστημα από τις 9 ως τις 12 Δεκεμβρίου. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε πως κατά τις έρευνες αυτές κατασχέθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις