Κόσμος

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην Πρόεδρος του Πακιστάν Μουσάραφ

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον πρώην πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ και τον οδήγησε στο δικαστήριο σε σχέση με την κατηγορία της προδοσίας κατά τη διάρκεια της θητείας του, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του και μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του.
Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ο Μουσάραφ συνοδευόμενος από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ. Δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης χθες Πέμπτη εις βάρος του πρώην επικεφαλής του στρατού.
Ο Καμάρ Αφζάλ, δικηγόρος του Μουσάραφ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.
Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει την αστυνομία να θέσει τον Μουσάραφ σε κατ΄οίκον περιορισμό παρά να τον προφυλακίσει. Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Μουσάραφ επέστρεψε στο σπίτι του, είπε ο δικηγόρος του.
“Σήμερα το πρωί, ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Αφζάλ, ο οποίος συνόδευσε τον Μουσάραφ στο δικαστήριο.
Ένας άλλος δικηγόρος του Μουσάραφ, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης αργότερα εντός της ημέρας.
“Αυτή τη στιγμή κατευθύνομαι προς το Ανώτατο Δικαστήριο για να καταθέσω έφεση κατά του εντάλματος σύλληψης”, είπε ο Κασούρι.
Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήταν αυτοεξόριστος ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.
Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τους αξιωματούχους των εκλογικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Συλλάβετε τον Μούσαραφ για τη δολοφονία Μπούτο»

Ένταλμα σύλληψης του Μουσάραφ για την δολοφονία Μπούτο

Η Ινδία “μπλοκάρει” την είσοδο στον Μουσάραφ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1